TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со претставата „Жаба“ на „Камерен театар 55“ од БиХ почна драмскиот дел на „Охридско лето“

Република - 17.07.2017

Со претставата „Жаба“ во изведба на „Камерен театар 55“, од Босна и Херцеговина во предворјето на црквата „Св. Софија“ почнува драмскиот дел на 57-то издание на фестивалот „Охридско лето“. Претставата е на Дубравко Михановиќ во режија на Елмир Јукиќ.

Ефектен старт на драмскиот блок на „Охридско лето”

+инфо - 16.07.2017

Претстaвата „Жаба“ е психолошка драма која се занимава со случувањата во едно постранзициско општество, актуелна тема во сите делови СФРЈ. Со култната претставата „Жаба“ во изведба на Камерниот театар 55 од Сараево, синоќа на сцената во предворјето ...