TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

До 2070 година муслиманите ќе бидат побројни од христијаните

Вечер - 06.10.2017

Исламот официјално е најпризната религија во светот, бидејќи христијанските нации неофицијално ја поддржуваат верата, се наведува во студијата на Истражувачкиот центар „Пју" (PEW) од Вашингтон Исламот официјално е најпризната религија во светот, ...

Светска мапа на религии

Факултети - 06.10.2017

83 земји фаворизираат одредена религија – без разлика дали се работи за официјалната во државата или преку обезбедување овластен третман кон другите вери. фото извор: Pew research center Истражувачкиот центар „Pew“ анализирал 199 земји, па се ...

Истражување: До 2070 година муслиманите ќе бидат побројни од христијаните

+инфо - 06.10.2017

Во светот, 27 влади официјално го признале исламот, додека 13 го признале христијанството. Околу 40 влади признале некоја религија како државна. Исламот официјално е најпризната религија во светот, бидејќи христијанските нации неофицијално ја ...

Истражување: До 2070 година муслиманите ќе бидат побројни од христијаните

Телевизија Нова - 06.10.2017

Исламот официјално е најпризната религија во светот, бидејќи христијанските нации неофицијално ја поддржуваат верата, се наведува во студијата на Истражувачкиот центар „Пју“ (PEW) од Вашингтон.

Истражување: До 2070 година муслиманите ќе бидат побројни од христијаните

Сител - 06.10.2017

Исламот официјално е најпризната религија во светот, бидејќи христијанските нации неофицијално ја поддржуваат верата, се наведува во студијата на Истражувачкиот центар „Пју“ (PEW) од Вашингтон.

ОВАА РЕЛИГИЈА Е НАЈБРЗОРАСТЕЧКА: До 2070 година христијаните нема да се најбројни во светот

Фактор - 06.10.2017

Истражувачкиот центар од Вашингтон ги презентираше податоците, според кои се предвидува дека муслиманите ќе бидат побројни од христијаните до 2070 година, затоа што исламот е најбрзо растечка религија во светот.

Истражување: До 2070 година муслиманите ќе бидат побројни од христијаните

ТВ21 - 06.10.2017

Исламот официјално е најпризната религија во светот, бидејќи христијанските нации неофицијално ја поддржуваат верата, се наведува во студијата на Истражувачкиот центар „Пју“ (PEW) од Вашингтон.

Истражување: До 2070 година муслиманите ќе бидат побројни од христијаните

А1 On - 06.10.2017

Исламот официјално е најпризната религија во светот, бидејќи христијанските нации неофицијално ја поддржуваат верата, се наведува во студијата на Истражувачкиот центар „Пју“ (PEW) од Вашингтон.

Истражување: До 2070 година муслиманите ќе бидат побројни од христијаните

Алфа - 06.10.2017

Исламот официјално е најпризната религија во светот, бидејќи христијанските нации неофицијално ја поддржуваат верата, се наведува во студијата на Истражувачкиот центар „Пју“ (PEW) од Вашингтон.

Истражување: До 2070 година муслиманите ќе бидат побројни од христијаните

еМагазин - 06.10.2017

Исламот официјално е најпризната религија во светот, бидејќи христијанските нации неофицијално ја поддржуваат верата, се наведува во студијата на Истражувачкиот центар „Пју“ (PEW) од Вашингтон.