TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поранешен началник на американската Стратегиска команда: Наредбата за нуклеарен напад може да биде одбиена

МКД - 15.11.2017

Највисокиот офицер во американската Стратегиска команда може да ја одбие наредбата на претседателот на САД за употреба на нуклеарно оружје доколку се утврди дека наредбата е нелегална, изјави пред Сенатот пензионираниот генерал на американското ...

Сенатот ја преиспитува надлежноста на Трамп за нуклеарното оружје

Алсат-М - 14.11.2017

Првпат по 40 години Сенатот на САД ја преиспитува надлежноста на еден американски претседател да покрене нуклеарен напад, јави Би-Би-Си. Според британскиот јавен сервис, сослушувањето по ова прашање во Комитетот за надворешни работи на Сенатот е ...

Сенатот ќе ја испитува надлежноста на Трамп за покренување нуклеарен напад

А1 On - 14.11.2017

Американскиот Сенат ќе ја преиспитува надлежноста на американскиот претседател Доналд Трамп за започнување на нуклеарен напад, првпат во 40 години. Според Би-Би-Си, Сенатот ќе одржи сослушување во Комитетот за надворешни работи наречено „надлежност ...

(Видео) Ова е авионот од кој Трамп ќе владее во случај на нуклеарна војна

Макфакс - 14.11.2017

Доколку има нуклеарен напад, за претседателот на САД, Доналд Трамп, е обезбеден специјално дизајнирани авион, кој инаку постојано го следи авионот „Ер форс 1“. Од каде што во случај на нуклеарна војна би издавал наредби.

Ова е авионот од кој би владеел Трамп во случај на нуклеарна војна (видео)

Newsroom - 14.11.2017

Доколку дојде до нуклеарна војна, американскиот претседател Доналд Трамп би бил во специјално дизајниран авион, познат како „National Airborne Operations Center” Овој авион „Боинг Е-4Бс“ чини 250 милиони долари, а саат време работа чини 160.

Kаде Трамп ќе го преживее крајот на светот ? (ВИДЕО)

Канал5 - 13.11.2017

Во случај на нуклеарен удар ,Американскиот претседател Доналд Трамп ќе преживее во летечката скривница или ,,авионот за крајот на светот” . Американскиот претседател крајот на светот или евентуалниот нуклеарен напад ќе го преживее во специјално ...

Ако дојде до нуклеарна војна Трамп влегува во овој авион и од тука издава наредби (видео)

Кумановски м. - 13.11.2017

loading... Овој неверојатен авион е дизајниран за денот кога ќе дојде до крајот на светот или до изненаден нуклеарен удар. Специјално дизајнираното американско летало го следи авионот „Air Force 1“ и Доналд Трамп каде и да патува, во случај да избие ...

Ако избие нуклеарна војна, Трамп влегува во овој авион и од таму дава наредби

Точка - 13.11.2017

"Boeing E-4Bs" чини околу 250 милиони долари, а еден час негова работа чини неверојатни 160.000 долари. Овој неверојатен авион е дизајниран за денот кога ќе дојде "крајот на светот" или до изненаден нуклеарен удар.

Сенатот ја преиспитува надлежноста на Трамп за нуклеарното оружје

Алфа - 14.11.2017

Првпат по 40 години Сенатот на САД ја преиспитува надлежноста на еден американски претседател да покрене нуклеарен напад, јави Би-Би-Си. Првпат по 40 години Сенатот на САД ја преиспитува надлежноста на еден американски претседател да покрене ...

Ниту во случај на нуклеарен удар никој ништо не му може на Трамп: Ова е неговиот летачки воен штаб (ВИДЕО)

Курир - 13.11.2017

Официјално е познат како „National Airborne Operations Center“. Овој „Boing E-4Bs“ чини дури 250 милиони долари, а еден час неговата работа чини 160.000 долари. Авионот има широк спектар на одбранбени механизми, вклучувајќи ја и способноста да ...

Ако избие нуклеарна војна, Доналд Трамп ќе издава наредби од Air Forcе 1

Репортер - 13.11.2017

Авионот „Air Force1“ е дизајниран да послужи во случај на ненадеен нуклеарен напад врз Америка. Официјално е познат како „National Airborne Operations Center“, место од каде што американскиот претседател издава наредби и донесува клучни одлуки ...

(Видео) Ова е авионот од кој Трамп ќе владее во случај на нуклеарна војна

Вечер - 14.11.2017

Доколку има нуклеарен напад, за претседателот на САД, Доналд Трамп, е обезбеден специјално дизајнирани авион, кој инаку постојано го следи авионот „Ер форс 1“. Од каде што во случај на нуклеарна војна би издавал наредби.

Сенатот ќе ја испитува надлежноста на Трамп за покренување нуклеарен напад

Орбис - 14.11.2017

Американскиот Сенат ќе ја преиспитува надлежноста на американскиот претседател Доналд Трамп за започнување на нуклеарен напад, првпат во 40 години. Според Би-Би-Си, Сенатот ќе одржи сослушување во Комитетот за надворешни работи наречено „надлежност ...

Во случај на нуклеарен удар никој ништо не му може на Трамп

Пулс24 - 13.11.2017

Доколку би дошло до нуклеарен удар или крај на светот, американскиот претседател Доналд Трамп во тој случај би бил во специјално дизајниран авион, кој инаку секогаш го прати авионот „Air Force 1“, од кој во воздух би се издавале директиви.

Авионот од кој Трамп ќе владее во случај на нуклеарна војна (видео)

Република - 14.11.2017

Доколку има нуклеарен напад, за претседателот на САД, Доналд Трамп, е обезбеден специјално дизајниран авион, кој инаку постојано го следи авионот „Ер форс 1“, од каде што во случај на нуклеарна војна би издавал наредби.

Стравуваат од нестабилноста на Трамп: Сенаторите ја преиспитуваат неговата надлежност врз нуклеарното оружје

Newsroom - 14.11.2017

Првпат по 40 години Сенатот на САД ја преиспитува надлежноста на еден американски претседател да покрене нуклеарен напад, јави „Би-Би-Си“. Според британскиот јавен сервис, сослушувањето по ова прашање во Комитетот за надворешни работи на Сенатот е ...

Ниту во случај на нуклеарен удар никој ништо не му може на Трамп: Ова е неговиот летачки воен штаб (ВИДЕО)

БркајРабота - 13.11.2017

Доколку би дошло до нуклеарен удар или крај на светот, американскиот претседател Доналд Трамп во тој случај би бил во специјално дизајниран авион, кој инаку секогаш го прати авионот „Air Force 1“, од кој во воздух би се издавале директиви.

Сенатот ја преиспитува надлежноста на Трамп за нуклеарното оружје...

Н.Македонија - 14.11.2017

Сенатот ја преиспитува надлежноста на Трамп за нуклеарното оружје Првпат по 40 години Сенатот на САД ја преиспитува надлежноста на еден американски претседател да покрене нуклеарен напад , јави Би-би-си.

Авионот од кој Трамп би владеел во случај на нуклеарна војна (ВИДЕО)

МКД - 14.11.2017

Доколку дојде до избивање на нуклеарен напад или светска катастрофа, американскиот претседател Доналд Трамп ќе се најде во специјалното дизајнирано летало, кое постојано го следи авионот „Ер форс 1“. Од него, во воздух, тој би ги издавал наредбите.