TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Синдикатот на УПОЗ бара неотповиклива оставка од Зоран Караџовски

24 Вести - 14.11.2017

Синдикатот УПОЗ бара итна и неотповиклива оставка од првиот човек на судскиот буџетски совет, Зоран Караџоски за ланските кратења на платите. Од УПОЗ велат дека на судската администрација не и се исплатени додатоците на плата од 10 % утвредни со ...

УПОЗ побара поголеми плати и оставка од Караџовски

Алсат-М - 14.11.2017

Синдикатот на правосудството, УПОЗ, откако го виде предложениот Буџет за 2018 година, побара поголеми плати, а се закани и со тужби за да си ги добие законски предвидените додатоци на плата.

Синдикатот на УПОЗ бара оставка од Караџовски

Телма - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски, бидејќи, според нив тој е еден од главните виновници за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Синдикатот бара оставка од претседателот на Судскиот совет

Сител - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ бара неотповиклива оставка од претседателот на судскиот совет Зоран Караџовски. Според нив, тој е главен виновник за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Синдикатот на УПОЗ бара неотповиклива оставка од Зоран Караџовски

А1 On - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски, бидејќи, според нив тој е еден од главните виновници за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Живко Митревски им ги заматил сметките на синдикалците, па не можат да изберат лидер

Фокус - 14.11.2017

В.д. претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија, Дарко Димовски, уверува дека идниот прв човек на синдикалците ќе се избере на демократски начин. Од тие причини, појаснува, побарал одложување на вонредниот конгрес кој требаше да се одржи во ...

Димовски: Претседателот на ССМ ќе се избере на демократски начин

+инфо - 14.11.2017

Дарко Димовски додава дека немал никаков притисок однадвор за да донесе ваква одлука и оти е подготвен да има противкандидат. Она што го направивме во саботата на вонредниот конгрес, досега се нема случено.

Димовски му фрли ракавица на Пецo Грујовски

Фокус - 13.11.2017

Со прекинување на вонредниот конгрес на Сојузот на синдикати на Македонија, на кој требаше да се избере претседател од единстениот кандидат кој ги исполнуваше условите, му се дава можност во трката за синдикален лидер да влезе и кандидатот на ...

Синдикатот на УПОЗ бара неотповиклива оставка од Зоран Караџовски

Локално - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски, бидејќи, според нив тој е еден од главните виновници за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Синдикатот на УПОЗ бара неотповиклива оставка од Зоран Караџовски

Орбис - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски, бидејќи, според нив тој е еден од главните виновници за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Димовски: Претседателот на ССМ ќе се избере на демократски начин

ТВ21 - 14.11.2017

Она што го направивме во саботата на вонредниот конгрес, досега се нема случено. Јас со ова на некој начин докажав дека не се работи за фотелјата во Сојузот на синдикати на Македонија, ниту за мои лични интереси, туку за доброто на Синдикатот и на ...

Синдикатот на УПОЗ бара оставка од Зоран Караџовски

Нова ТВ - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски, бидејќи, според нив тој е еден од главните виновници за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Димовски: Претседателот на ССМ ќе се избере на демократски начин

Либертас - 14.11.2017

Она што го направивме во саботата на вонредниот конгрес, досега се нема случено. Јас со ова на некој начин докажав дека не се работи за фотелјата во Сојузот на синдикати на Македонија, ниту за мои лични интереси, туку за доброто на Синдикатот и на ...

Синдикатот на УПОЗ бара неотповиклива оставка од Зоран Караџовски

Либертас - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски, бидејќи, според нив тој е еден од главните виновници за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

УПОЗ бара неотповиклива оставка од Зоран Караџовски

+инфо - 14.11.2017

Според УПОЗ, тој е главниот виновник за намалување на платите на вработените во судовите. Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски, бидејќи, според нив тој е еден од главните ...

Синдикатот на УПОЗ бара неотповиклива оставка од Зоран Караџовски

ТВ21 - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски, бидејќи, според нив тој е еден од главните виновници за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Синдикатот на УПОЗ бара неотповиклива оставка од Зоран Караџовски

Сител - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски, бидејќи, според нив тој е еден од главните виновници за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Синдикатот на УПОЗ бара оставка од Караџовски

Макфакс - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ реагира бидејќи со Предлог-буџетот за 2018 година се изоставени вработените во судската служба и во јавнообвинителската служба, кои во неколку наврати, штрајкуваа и бараа зголемување на платит.Синдикатот побара неотповиклива ...

Синдикатот на УПОЗ бара оставка од Караџовски

Вечер - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ реагира бидејќи со предлог-буџетот за 2018 година се изоставени вработените во судската служба и во јавнообвинителската служба, кои во неколку наврати штрајкуваа и бараа зголемување на платите.

Синдикатот на УПОЗ бара неотповиклива оставка од Зоран Караџовски

МКД - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски, бидејќи, според нив, тој е еден од главните виновници за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Синдикатот на УПОЗ бара неотповиклива оставка од Зоран Караџовски

Р.С.Европа - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски, бидејќи, според нив, тој е еден од главните виновници за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Синдикатот на УПОЗ бара оставка од Караџовски

Точка - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ реагира бидејќи со предлог-буџетот за 2018 година се изоставени вработените во судската служба и во јавнообвинителската служба, кои во неколку наврати штрајкуваа и бараа зголемување на платите.

УПОЗ бара оставка од Караџовски

Фокус - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски. Синдикатот бара оставка поради лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Караџовски да се поднесе неотповиклива оставка, бара УПОЗ

Позитив.мк - 14.11.2017

Синдикатот на УПОЗ денеска побара неотповиклива оставка од претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски, бидејќи, според нив тој е еден од главните виновници за лошата финансиска состојба во која се наоѓаат вработените во судовите.

Синдикатот на УПОЗ бара оставка од Зоран Караџовски

ТВ21 - 14.11.2017

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани, познат како УПОЗ обвинува дека во Предлог буџетот за 2018 година се изоставени вработените во судската и во јавнообвинителската служба.