TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Претставата „Лазаревото писмо“ на сцената на Bелешкиот театар

Сител - 20.03.2017

На сцената на Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ во Велес вечер актери од Штипскиот театар ќе ја изведат претставата „Лазаревото писмо“ од Живко Чинго, во режија и адаптација на Љупчо Ѓоргиевски.

Претставата „Лазаревото писмо“ на сцената на Bелешкиот театар

А1 On - 20.03.2017

На сцената на Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ во Велес вечер актери од Штипскиот театар ќе ја изведат претставата „Лазаревото писмо“ од Живко Чинго, во режија и адаптација на Љупчо Ѓоргиевски.

Претставата „Лазаревото писмо" пред велешани

Вечер - 20.03.2017

Од Велешкиот театар информираа дека претставата е адаптација на истоименото дело на Живко Чинго, во кое дејството се случува во шеесетите години на минатиот век, време со кое режисерот нашол аналогна врска со денешното.

„Лазаревото писмо“ на сцената на велешкиот народен театар

Cooltura - 20.03.2017

Вечерва, 20 март, на сцената на Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ во Велес актери од Штипскиот театар ќе ја изведат претставата „Лазаревото писмо“ од Живко Чинго, во режија и адаптација на Љупчо Ѓоргиевски...