TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Глобалната побарувачка на злато падна на ниво од 2009-та година

Денар - 10.11.2017

Светската побарувачка за злато драстично се намали во третиот квартал од 2017-та година, поради намалениот интерес во Индија, според извештајот објавен денеска од страна на Светскиот совет за злато (GCC).

Важен економски индикатор: Побарувачката на злато падната за 25 отсто

Република - 10.11.2017

Светската побарувачка за злато драстично се намали во третиот квартал од 2017-та година, поради намалениот интерес во Индија. Според извештајот објавен денеска од страна на Светскиот совет за злато (GCC).