TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Луѓето немало да постојат ако астероидот што ги уништил диносаурусите не погодел баш на тоа место (ВИДЕО)

МКД - 10.11.2017

Катастрофалниот удар на астероидот што ги збришал диносаурусите пред 66 милиони години можеби немало да биде толку разорен ако се случел на речиси кое било друго место на Земјата. Тоа значи дека диносаурусите ќе можеле сè уште да владеат на Земјата ...

Баксузи праисториски

Оff.net - 10.11.2017

Астероидот што ја удри Земјата и ги поништи диносаурусите, успеал во тоа само затоа што погодил на право место за да го започне нивното верижно изумирање. Само 13% од површината на Земјата е составена од карпи што можат да предизвикаат такво масовно ...