TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Италија предлага рестрикции за спасувањето на бегалци на море

Глас на Америка - 17.07.2017

Новиот кодекс, подготвен од италијанската влада претставува нови правила во врска со бродовите за спасување на бегалците во Медитеранот, предизвика жестоки реакции меѓу добротворните организации и групите за права, кои тврдат дека во опасност се ...

Италија со нови рестрикции во спасувањето бегалци во Медитеранот

Макфакс - 17.07.2017

Жестоки реакции од добротворните организации и групите за права по објавата на новиот кодекс на италијанската влада за спасување на бегалците во Медитеранот. Според предлогот одобрен од Европската Унија, бродовите за спасување бегалци управувани од ...

Италија планира „нуклеарна опција“: на 200.000 мигранти да им даде визи слободно да шетаат низ ЕУ

МКД - 16.07.2017

Високи италијански функционери се заканија дека ќе им дозволат на 200.000 мигранти што стигнале на нејзините брегови да отпатуваат кон остатокот од Европа, искористувајќи една малку позната бриселска директива, додека се мачи да се справи со ...

Италија со нови рестрикции во спасувањето на бегалци во Медитеранот

Канал 77 - 18.07.2017

Жестоки реакции од добротворните организации и групите за права по објавата на новиот кодекс на италијанската влада за спасување на бегалците во Медитеранот. Според предлогот, одобрен од Европската унија, бродовите за спасување на бегалци управувани ...