TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Свечена заклетва на војниците на доброволно служење во АРМ во велешката касарна

Сител - 10.11.2017

Во Командата за обука и доктрини КОД, а во чиј состав е и Центарот за индивидуална обука во касарната во Велес денеска свечена заклетва дадоа младите војници на доброволно служење во АРМ од генерацијата октомври 2017.

Свечена заклетва на војниците на доброволно служење во АРМ во велешката касарна

Курир - 10.11.2017

Потполковник Арбен Јакупи командантот на ЦИО Центарот за индивидуална обука, кој е во рамките на КОД им ја читаше Свечено обврска а младите војници во свечен строј повторуваа по него и се заколнаа на верност на служење на одбраната на својата ...

Свечена заклетва на војниците на доброволно служење во АРМ во велешката касарна

Press24 - 10.11.2017

Во Командата за обука и доктрини КОД, а во чиј состав е и Центарот за индивидуална обука во касарната во Велес денеска свечена заклетва дадоа младите војници на доброволно служење во АРМ од генерацијата октомври 2017.