TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На денешен ден: Умре Ристо Шишков

Cooltura - 17.07.2017

На денешен ден (17 јули, 1986 година) пред 31 година во Скопје, по долго боледување почина Ристпо Шишков. Ристо Шишков е роден во 1940 г, во селото Мрсна, Серско, Егејска Македонија, во ситуирано трговско семејство.

Шишков бил затворен за „ј…м ти то“, а не „ј…м Тито“

Република - 17.07.2017

На 46 години во Скопје почина Ристо Шишков, истакнат филмски и театарски актер, еден од најголемите на сите времиња. Роден во 1940 г., во селото Мрсна, Серско, Егејска Македонија, во ситуирано трговско семејство.