TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Премиера на претставата „Второ пришествие“ на Васил Михаил...

Н.Македонија - 21.04.2017

Премиера на претставата „Второ пришествие“ на Васил Михаил Премиера на театарската претстава „Второ пришествие“, во режија на Васил Михаил, ќе биде прикажана во сабота и недела, во струмичкиот народен театар „Антон Панов“.

Премиера на претставата „Второ пришествие“

Cooltura - 21.04.2017

Во сабота, 22 април, во театарот „Антон Панов“ во Струмица премиерно ќе биде прикажана претставата „Второ пришествие“... Драматургија: Васил Михаил и духовите на С.Мрожек, К.Рацин, Н.Вапцаров и Светото Писмо.

Премиера на претставата „Второ пришествие“ во Струмица

+инфо - 21.04.2017

Режијата е на Васил Михаил, а сценографијата на Никола Пијанманов. Премиера на претставата „Второ пришествие“ ќе се одржи на 22 април 2017 во театарот „Антон Панов“ во Струмица. Режијата е на Васил Михаил, а сценографијата на Никола Пијанманов.

Струмичкиот театар задутре со премиерна изведба на претставата „Второто пришествие“

А1 On - 20.04.2017

Претставата „Второто пришествие“ на Струмичкиот театар в сабота премиерно ќе биде изведена на сцената 112 во Центарот за култура „Антон Панов“. Претставата на драматургот и режисер Васил Михаил, која ќе биде изведена и в недела, е втора во ...

Премиера на струмичкиот театар по текстови на Рацин, Вапцаров, Светото писмо

Макфакс - 21.04.2017

Во режија на Васил Михаил, на 22 април во театарот „Антон Панов“ во Струмица премиерно ќе биде изведена претставата „Второ пришествие“. Сценографијата е на Никола Пијанманов а улогите ги толкуваат: Ангелина Тренчева Ангелова, Оливера Аризанова и ...

Струмичкиот театар задутре со премиерна изведба на „Второто пришествие“

+инфо - 20.04.2017

Според директорот на Струмичкиот театар, Драган Маџиров, претставата ја подготвувале речиси шест месеци. Претставата „Второто пришествие“ на Струмичкиот театар в сабота премиерно ќе биде изведена на сцената 112 во Центарот за култура „Антон Панов“.

Премиера на струмичкиот театар по текстови на Рацин, Вапцаров, Светото писмо

Актуелно24 - 21.04.2017

Во режија на Васил Михаил, на 22 април во театарот „Антон Панов“ во Струмица премиерно ќе биде изведена претставата „Второ пришествие“. Сценографијата е на Никола Пијанманов а улогите ги толкуваат: Ангелина Тренчева Ангелова, Оливера Аризанова и ...

Струмичкиот театар задутре со премиерна изведба на претставата „Второто пришествие“

Сител - 20.04.2017

Претставата „Второто пришествие“ на Струмичкиот театар в сабота премиерно ќе биде изведена на сцената 112 во Центарот за култура „Антон Панов“. Претставата на драматургот и режисер Васил Михаил, која ќе биде изведена и в недела, е втора во ...

Струмичкиот театар задутре со премиерна изведба на претставата „Второто пришествие“...

Н.Македонија - 20.04.2017

Струмичкиот театар задутре со премиерна изведба на претставата „Второто пришествие“ Претставата „Второто пришествие“ на Струмичкиот театар в сабота премиерно ќе биде изведена на сцената 112 во Центарот за култура „Антон Панов“.