TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Долгот на САД достигна 20,16 билиони долари

МКД - 14.09.2017

Долгот на Соединетите Американски држави сега и официјално изнесува 20 билиони (милион милиони) долари. Прагот е преминат кога Белата куќа му дозволи на министерството за финансии да позајми дополнителни пари.

Монструозни цифри: Јавниот долг на САД надмина вртоглави 20 трилиони долари

Таратур - 12.09.2017

Долгот на САД за прв пат во историјата ја надмина границата од 20 трилиони долари, објави Бизнис Инсајдер. Од средината на март таванот на долгот беше замрзнат на ниво од 19,84 трилиони долари.