TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Започна регулацијата на речното корито на Липковска река

А1 On - 17.07.2017

Започна проектот за регулација на Липковска река во Куманово, вреден, 13.460.078 илјади денари, со кој се очекува да се намали ризикот од поплави во Куманово, по течението на оваа река. Проектот е резултат на соработката на Министерството за животна ...

Започна проектот за регулација на речното корито на Липковка

Порта 3 - 17.07.2017

Започна реализацијата на проектот за регулација на речното корито на реката Липковка. Таа ќе се одвива во две фази. Втората фаза ќе опфати чистење и на реката Којнарка. Проектот денеска го пресентираа градоначалникот на Општина Куманово, Зоран ...

Почна уредувањето на коритото на Липковска Река

Макфакс - 17.07.2017

Во Куманово денеска беше одбележан почетокот на проектот за уредување на коритото на Липковска Река. „Намалувањето на ризикот од поплави е еден од главните приоритети во општина Куманово. Затоа Министерството за животна средина и просторно ...

Започна регулација на речното корито на Липковка во Куманово

Сакам да кажам - 17.07.2017

Започна реализација на проектот на УНДП за регулација на реката Липковка во Куманово во должина од 1.8 километри. Проектот предвидува продлабочување и проширување на речното корито, поставување на бетонска подлога и поплочување со камен, изградба на ...

Започна проектот за регулација на речното корито на Липковка (фото)

Кумановски м. - 17.07.2017

Започна проектот за регулација на речното корито на реката Липковка, која ќе се одвива во првата фаза, додека втората газа ќе опфати чистење и на реката Којнарка, заедно во должина од четири километри.

Проект за уредување на коритото на Липковска Река

А1 On - 17.07.2017

Во Куманово денеска почнува реализацијата на проектот за уредување на коритото на Липковска река во населбата Средорек. Проектот обезбедува директна и долгорочна заштита на голем број жители на Куманово кои живеат во овој дел на градот.

Започна регулацијата на речното корито на Липковска река

ТВ21 - 17.07.2017

Започна првата фаза од проектот за регулација на Липковска река, вреден 13.460.078 илјади денари, со кој се очекува да се намали ризикот од поплави во Куманово. Проектот кој е со вкупна вредност од околу 50 милиони денари е резултат на соработката ...

Започна уредувањето на коритото на Липковска Река

Слободен Печат - 17.07.2017

Денеска во Куманово беше одбележан почетокот на проектот за уредување на коритото на Липковска Река. – Намалувањето на ризикот од поплави е еден од главните приоритети во општина Куманово.

Започна регулација на речното корито на Липковка

Kumanovo News - 17.07.2017

Започна реализација на проектот на УНДП за регулација на реката Липковка во Куманово во должина од 1.8 километри. Проектот предвидува продлабочување и проширување на речното корито, поставување на бетонска подлога и поплочување со камен, изградба на ...

Проект за уредување на коритото на Липковска Река

Телевизија Нова - 17.07.2017

Во Куманово денеска почнува реализацијата на проектот за уредување на коритото на Липковска река во населбата Средорек. Проектот обезбедува директна и долгорочна заштита на голем број жители на Куманово кои живеат во овој дел на градот.

Започна регулацијата на речното корито на Липковска река

Сител - 17.07.2017

Започна проектот за регулација на Липковска река во Куманово, вреден, 13.460.078 илјади денари, со кој се очекува да се намали ризикот од поплави во Куманово, по течението на оваа река. Проектот е резултат на соработката на Министерството за животна ...

Започна уредувањето на коритото на Липковска река

Нетпрес - 17.07.2017

Во Куманово во понеделникот беше одбележан почетокот на проектот за уредување на коритото на Липковска река. „Намалувањето на ризикот од поплави е еден од главните приоритети во општина Куманово.

Започна регулацијата на коритото на Липковска Река...

Н.Македонија - 18.07.2017

Започна регулацијата на коритото на Липковска Река Започна проектот за регулација на Липковска Река во Куманово, вреден 13.460.078 денари, со кој се очекува да се намали ризикот од поплави во Куманово, по текот на оваа река.