TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

До кога ќе тераме со лажни вести: „Google го купува Apple“

Телефони.мк - 13.10.2017

Се разбира, уште кога излезе веста, знаевме дека е лажна. Доколку вакво нешто би се случувало, сигурно би се знаело 1 година однапред. Apple е толку стабилна компанија, што не доаѓа во предвид да биде продадена во догледно време.

Google го купува Apple – вест која го шокираше ИТ светот

Точка - 12.10.2017

Поради техничка грешка на порталот на американската брокерска куќа Дау Џонс, излезе веста дека Google го купува Apple. Логично, ваквата вест направи хаос во ИТ светот. Тие навеле дека гигантот Google го купува својот ривал Apple за девет милијарди ...