TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ОН: Обновливата енергија наскоро ќе биде поевтина од фосилните горива

Иновативност - 20.04.2017

Повеќе од 70% од експертите за обновлива енергија веруваат дека глобална транзиција кон 100% обновлива енерија е возможна и реална Противниците на обновливата енергија најчесто го користат аргументот дека за да се користи истата е многу скапо.

ОН: Обновливата енергија наскоро ќе биде поевтина од фосилните горива

Шеталиште - 21.04.2017

Противниците на обновливата енергија најчесто го користат аргументот дека за да се користи истата е многу скапо. Но, според последниот извештај од Обединетите нации, овој аргумент не е точен.