TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хелсиншки: Утврдено уште едно прекршување на работничките права на текстилните работнички

Правдико - 20.03.2017

Државниот инспекторат за труд повторно утврди прекршување на работничките права на текстилните работнички во текстилна конфекција во Крива Паланка. По добиени сознанија за прекршување на работничките права во делот на исплата на плати и придонеси за ...

Текстилните работници – маргинализирани и без синдикална заштита

Слободна - 20.03.2017

Денес на прес конференција здружението на граѓани ,,Гласно“ кое ги застапува правата на текстилните и кожарските работници посочи дека и понатаму оваа група на работници кои се 30 000 на територија на источна Македонија се маргинализирани и никој не ...

Текстилците дел од платата ја добиваат на рака

Телма - 20.03.2017

Три месеци наназад неколку текстилни компании од источна Македонија на своите работници дел од платата им ја исплаќале на сметка, а останатиот дел на рака посочија на денешната прес конференција од здружението „Текстилец“ од Штип.

Плата во плик се исплаќа во штипските конфекции

Канал 77 - 20.03.2017

Последните три месеци, дел од штипските конфекции работниците ги исплаќат на рака, покрај платата од 6000-7000 денари, што им ја пуштаат на сметка. Ова го тврдат од Здружението Гласно, чии членови денеска на новинарите им покажаа документ што до нив ...

Итрите газди на шивачките во Штип месечно им плаќаат 100 евра на сметка, 50 на рака

Мета - 20.03.2017

Текстилните работнички од штипските конфекции дел од плата добиле на рака. Покрај регуларната плата од 6.000 до 7.000 денари, што им стигнува на сметка, дел од конфекциите во Штип на работниците им исплаќале од 1.500 до 3.000 денари во плик, на рака.

“Итрите” газди на шивачките во Штип месечно им плаќаат 100 евра на сметка, 50 на рака

Либертас - 20.03.2017

Текстилните работнички од штипските конфекции дел од плата добиле на рака. Покрај регуларната плата од 6.000 до 7.000 денари, што им стигнува на сметка, дел од конфекциите во Штип на работниците им исплаќале од 1.500 до 3.000 денари во плик, на рака.

“Итрите” газди на шивачките во Штип месечно им плаќаат 100 евра на сметка, 50 на рака

Репортер - 20.03.2017

Текстилните работнички од штипските конфекции дел од плата добиле на рака. Покрај регуларната плата од 6.000 до 7.000 денари, што им стигнува на сметка, дел од конфекциите во Штип на работниците им исплаќале од 1.500 до 3.000 денари во плик, на рака.

Итрите газди на шивачките во Штип месечно им плаќаат 100 евра на сметка, 50 на рака

Локално - 20.03.2017

Текстилните работнички од штипските конфекции дел од плата добиле на рака. Покрај регуларната плата од 6.000 до 7.000 денари, што им стигнува на сметка, дел од конфекциите во Штип на работниците им исплаќале од 1.500 до 3.000 денари во плик, на рака.

Газди на шивачките во Штип месечно им плаќаат 100 евра на сметка, 50 на рака

Слободен Печат - 20.03.2017

Текстилните работнички од штипските конфекции дел од плата добиле на рака. Покрај регуларната плата од 6.000 до 7.000 денари, што им стигнува на сметка, дел од конфекциите во Штип на работниците им исплаќале од 1.500 до 3.000 денари во плик, на рака.

Текстилните работнички во Штип добивале пари на рака

Фактор - 20.03.2017

Се кршат работничките права на текстилните работнички од штипските конфекции. Тие дел од плата добиле на рака во кеш. Освен плата од 6.000 до 7.000 денари, што им стигнува на сметка, дел од конфекциите во Штип на работниците им исплаќале од 1.500 до ...