TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Придонесот на Volvo за живот без несреќи

Авто Магазин - 14.11.2017

Деновиве низ виралниот свет кружи видео во кое камион со силно кочење запира само неколку десетици сантиметри пред дете кое претрчува преку патот. Присебната реакција на возачот е клучна, но во овој случај тој имаше голема помош и од електрониката, ...

Како системот за автоматско кочење на Volvo спаси детски живот?

Кајгана - 14.11.2017

Современите електронски системи им помагаат на возачите во теорија и на симулираните тест-возења, но најдобра потврда за нивната вредност се ситуации од вистинскиот живот. Една таква ситуација беше фатена на видео што стана вирално: шлепер во ...

Како системот за автоматско кочење на Volvo спаси детски живот?

Скопје24 - 14.11.2017

Современите електронски системи им помагаат на возачите во теорија и на симулираните тест-возења, но најдобра потврда за нивната вредност се ситуации од вистинскиот живот. Една таква ситуација беше фатена на видео што стана вирално: шлепер во ...