TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изложбата „Скопската тврдина-симбол на градот“ од петок ви Музеј на Град Скопје

Република - 13.09.2017

На 15.09.2017 година во 20,00 часот во Музеј на град Скопје ќе биде отворена изложбата „Скопската тврдина-симбол на градот“ и ќе трае до 31.09.2017 година. Автори на изложбата се д-р Снешка Лакалиска виш кустос, Игор Кузмановски, кустос археолог и ...

СДСМ ги сопре сите археолошки истражувања

Пулс24 - 13.09.2017

За ВМРО-ДПМНЕ културата претставува стратешки интерес и тоа го докажа во изминатите 11 години. Културата е жива материја со повеќе сегменти меѓу кои и заштитата на културното наследство. По 30 години во Република Македонија се основа Археолошкиот ...

„Скопската тврдина – симбол на градот“ – изложба во Музеј на Град Скопје

А1 On - 15.09.2017

Во Музеј на град Скопје вечер од 20 часот ќе биде отворена изложбата „Скопската тврдина – симбол на градот“. Автори се Снешка Лакалиска, виш кустос, Игор Кузмановски, кустос археолог и Драгица Живкова, советник кустос.

Изложба за Скопската тврдина

Вечер - 14.09.2017

Оваа година навршуваат педесет години од заштитните археолошки ископувања на Скопско Кале (1967 -2017) кои се реализирани по големите оштетувања на тврдината предизвикани од катастрофалниот земјотрес во Скопје во 1963 година.

„Скопската тврдина - симбол на градот“ - изложба во Музеј на Град Скопје

Канал5 - 15.09.2017

Во Музеј на град Скопје вечер од 20 часот ќе биде отворена изложбата „Скопската тврдина - симбол на градот“. Автори се Снешка Лакалиска, виш кустос, Игор Кузмановски, кустос археолог и Драгица Живкова, советник кустос.

„Скопската тврдина – симбол на градот“ – изложба во Музеј на Град Скопје

Локално - 15.09.2017

Во Музеј на град Скопје вечер од 20 часот ќе биде отворена изложбата „Скопската тврдина – симбол на градот“. Автори се Снешка Лакалиска, виш кустос, Игор Кузмановски, кустос археолог и Драгица Живкова, советник кустос.

„Скопската тврдина - симбол на градот“ - изложба во Музеј на Град Скопје

Сител - 15.09.2017

Во Музеј на град Скопје вечер од 20 часот ќе биде отворена изложбата „Скопската тврдина - симбол на градот“. Автори се Снешка Лакалиска, виш кустос, Игор Кузмановски, кустос археолог и Драгица Живкова, советник кустос.

„Скопската тврдина - симбол на градот“ - изложба во Музеј на Град Скопје...

Н.Македонија - 15.09.2017

„Скопската тврдина - симбол на градот“ - изложба во Музеј на Град Скопје Во Музеј на град Скопје вечер од 20 часот ќе биде отворена изложбата „Скопската тврдина - симбол на градот“. Автори се Снешка Лакалиска, виш кустос, Игор Кузмановски, кустос ...

„Скопската тврдина – симбол на градот“ – изложба во Музеј на Град Скопје

Либертас - 15.09.2017

Во Музеј на град Скопје вечер од 20 часот ќе биде отворена изложбата „Скопската тврдина – симбол на градот“. Автори се Снешка Лакалиска, виш кустос, Игор Кузмановски, кустос археолог и Драгица Живкова, советник кустос.

„Скопската тврдина - симбол на градот“ - изложба во Музеј на Град Скопје

Скопје инфо - 15.09.2017

Во Музеј на град Скопје вечер од 20 часот ќе биде отворена изложбата „Скопската тврдина - симбол на градот“. Автори се Снешка Лакалиска, виш кустос, Игор Кузмановски, кустос археолог и Драгица Живкова, советник кустос.