TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шилегов мандатот го почна со делби и говор на омраза, не пропушти да си препише проекти од Трајановски

Курир - 14.11.2017

-Ние мораме да се погрижиме фашизмот никогаш повеќе да не завладее во нашиот град, истакна Шилегов, прогласувајќи го претходното владеење со градот Скопје за фашистичкиот период во кој се изградија нови булевари, канализации, паркови, водоводи, и ...

Одбележан Денот на ослободувањето на Скопје...

Н.Македонија - 14.11.2017

Одбележан Денот на ослободувањето на Скопје Со повеќе културни, хуманитарни и спортски манифестации градот го славеше своето ослободување. Голем број државни и градски делегации положија цвеќе во знак на почит кон борците што се заслужни за ...

Шилегов: Проблемите со кои што Скопје се соочува се надминливи и решливи доколку сите се откажеме од дел од нашата ...

А1 On - 13.11.2017

Делегации од земјава и од странство денеска положија цвеќиња пред Споменикот на ослободителите, на платото пред Владата на Република Македонија, во чест на 13 Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје.

Шилегов: Загадувањето е најголем, но Скопје има предизвик и со урбанизмот и сообраќајот

+инфо - 13.11.2017

Градоначалникот нагласи и оти главниот гра треба да биде горд и не смее да ја заборави својата антифашистичка историја и лекциите од минатото. Скопје денес е град со многу предизвици. Загадувањето, е секако најголемиот, но има и многу други проблеми ...

Скопје го одбележа Денот на ослободувањето

МРТ - 13.11.2017

Културни, хуманитарни, спортски манифестации- Скопје го одбележа 13-ти ноември, Денот на ослободувањето од фашистичката окупација. Оддадена почит на борците. Главниот град се сеќава на храброста...

Делегација од СДСМ положи цвеќе по повод 13 Ноември

Макфакс - 13.11.2017

Партиска делегација на СДСМ, положи цвеќе на неколку локации по повод 13 ноемри, Денот на ослободување на Скопје. Делегацијата предводена од Миле Зечевиќ, организационен секретар на СДСМ, положи цвеќе и оддаде почит пред споменикот на ослободителите ...

Делегација од Владата положи цвеќе пред споменикот на ослободителите на Скопје, по повод 13-ти ноември

Фактор - 13.11.2017

Претставници на Владата денеска положија цвеќе пред споменикот на ослободителите на Скопје на платото пред Владата на Република Македонија, а по повод одбележување на 13-ти ноември – денот на кој пред 73 години беше ослободено Скопје.

Положени цвеќиња на партизанските гробишта во Бутел

Вечер - 13.11.2017

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, претседателот на Советот на Град Скопје, Љубица Јанчева и секретарот на Град Скопје, Викторија Аврамовска Мадиќ, ги предводеа делегациите коишто денеска положија цвеќиња пред Споменикот на ...

ВМРО-ДПМНЕ до Шилегов: Зошто не спомена со кого се бореа македонските партизани

Курир - 13.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ јавно го прашува Петре Шилегов со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје? -Од која војска беше фашистичкиот окупатор со кој се бореа македонските херои – партизани и зошто ниту еднаш тоа не го спомна во својот говор?, прашува ...

Шилегов: Одлучно и принципиелно кон решавање на проблемите од „Скопје 2014“

Press24 - 13.11.2017

Ни претстои процес во кој мораме принципиелно, разумно и одлучно да пристапиме кон решавање на проблемите, меѓу другото и од т.н. проект „Скопје 2014“. Ова денеска го потенцира скопскиот градоначалник Петре Шилегов на одбележувањето на 13 Ноември - ...

Градот Скопје го одбележува 13 Ноември

Вечер - 13.11.2017

Во чест на 13 Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје, цвеќиња положи и делегација на Град Скопје, составена од градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, претседателот на Советот на Град Скопје, Љубица Јанчева и секретарот на Град Скопје, ...

Шилегов: Скопје не смее да ја заборави антифашистичката историја

Канал5 - 13.11.2017

Скопје денес е град со многу предизвици. Загадувањето, е секако најголемиот, но има и многу други проблеми со инфраструктурата, сообраќајот, урбанизмот, зеленилото. Многу од овие проблеми се надминливи и решливи, само доколку сите ние сме подготвени ...

Делегација од СДСМ положи цвеќе по повод 13. Ноември

Вечер - 13.11.2017

Партиска делегација на СДСМ, положи цвеќе на неколку локации по повод 13 ноемри, Денот на ослободување на Скопје. Делегацијата предводена од Миле Зечевиќ, организационен секретар на СДСМ, положи цвеќе и оддаде почит пред споменикот на ослободителите ...

Делегација од Владата положи цвеќе пред споменикот на ослободителите на Скопје, по повод 13 Ноември

А1 On - 13.11.2017

Претставници на Владата денеска положија цвеќе пред споменикот на ослободителите на Скопје на платото пред Владата на Република Македонија, а по повод одбележување на 13-ти ноември – денот на кој пред 73 години беше ослободено Скопје.

Официјални делегации положија свежи цвеќе на Партизанските гробишта во Бутел

А1 On - 13.11.2017

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, претседателот на Советот на Град Скопје, Љубица Јанчева и секретарот на Град Скопје, Викторија Аврамовска Мадиќ, ги предводеа делегациите коишто денеска положија цвеќиња пред Споменикот на ...

ВМРО-ДПМНЕ го прашува Шилегов: Зошто не спомена со кого се бореа македонските партизани

Нетпрес - 13.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ јавно го запраша во понеделникот скопскиот градоначалник Петре Шилегов со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје? „Од која војска беше фашистичкиот окупатор со кој се бореа македонските херои – партизани и зошто ниту еднаш ...

Шилегов: Одлучно и принципиелно кон решавање на проблемите од „Скопје 2014“...

Н.Македонија - 13.11.2017

Шилегов: Одлучно и принципиелно кон решавање на проблемите од „Скопје 2014“ Ни претстои процес во кој мораме принципиелно, разумно и одлучно да пристапиме кон решавање на проблемите, меѓу другото и од т.н. проект „Скопје 2014“.

Градот Скопје го одбележува 13 Ноември

Макфакс - 13.11.2017

Во чест на 13 Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје, цвеќиња положи и делегација на Град Скопје, составена од градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, претседателот на Советот на Град Скопје, Љубица Јанчева и секретарот на Град Скопје, ...

Шилегов: Скопје не смее да ја заборави антифашистичката историја

Стандард - 13.11.2017

Скопје денес е град со многу предизвици. Загадувањето, е секако најголемиот, но има и многу други проблеми со инфраструктурата, сообраќајот, урбанизмот, зеленилото. Многу од овие проблеми се надминливи и решливи, само доколку сите ние сме подготвени ...

Делегација од СДСМ положи цвеќе по повод 13 Ноември

Точка - 13.11.2017

Партиска делегација на СДСМ положи цвеќе на неколку локации по повод 13 Ноември, Денот на ослободување на Скопје. Делегацијата предводена од Миле Зечевиќ, организациски секретар на СДСМ, положи цвеќе и оддаде почит пред споменикот на ослободителите ...

Делегација од Владата положи цвеќе пред споменикот на ослободителите на Скопје, по повод 13 Ноември

Орбис - 13.11.2017

Претставници на Владата денеска положија цвеќе пред споменикот на ослободителите на Скопје на платото пред Владата на Република Македонија, а по повод одбележување на 13-ти ноември – денот на кој пред 73 години беше ослободено Скопје.

Официјални делегации положија свежи цвеќе на Партизанските гробишта во Бутел

Орбис - 13.11.2017

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, претседателот на Советот на Град Скопје, Љубица Јанчева и секретарот на Град Скопје, Викторија Аврамовска Мадиќ, ги предводеа делегациите коишто денеска положија цвеќиња пред Споменикот на ...

Шилегов не смееше да спомне против кого се бореле партизаните

Вечер - 13.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ јавно го прашува Петре Шилегов со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје? -Од која војска беше фашистичкиот окупатор со кој се бореа македонските херои – партизани и зошто ниту еднаш тоа не го спомна во својот говор?, прашува ...

Шилегов: Одлучно и принципиелно кон решавање на проблемите од „Скопје 2014“

Либертас - 13.11.2017

Ни претстои процес во кој мораме принципиелно, разумно и одлучно да пристапиме кон решавање на проблемите, меѓу другото и од т.н. проект „Скопје 2014“. Ова денеска го потенцира скопскиот градоначалник Петре Шилегов на одбележувањето на 13 Ноември – ...

Шилегов: Проблемите со кои што Скопје се соочува се надминливи и решливи доколку сите се откажеме од дел од нашата ...

Орбис - 13.11.2017

Делегации од земјава и од странство денеска положија цвеќиња пред Споменикот на ослободителите, на платото пред Владата на Република Македонија, во чест на 13 Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје.

Шилегов: Скопје не треба да ја заборави својата антифашистичка историја и лекциите од минатото

Newsroom - 13.11.2017

„Скопје денес е град со многу предизвици. Загадувањето, е секако најголемиот, но има и многу други проблеми со инфраструктурата, сообраќајот, урбанизмот, зеленилото. Многу од овие проблеми се надминливи и решливи, само доколку сите ние сме ...

Делегација на СДСМ оддаде почит по повод Денот на ослободување на Скопје

AKO - 14.11.2017

По повод денот на ослободувањето на Скопје, партиска делегација на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, предводена од Миле Зечевиќ, организационен секретар на СДСМ, положи цвеќе и оддаде почит пред споменикот на ослободителите на Скопје на ...

Делегација од Владата положи цвеќе пред споменикот на ослободителите на Скопје, по повод 13 Ноември

Локално - 13.11.2017

Претставници на Владата денеска положија цвеќе пред споменикот на ослободителите на Скопје на платото пред Владата на Република Македонија, а по повод одбележување на 13-ти ноември – денот на кој пред 73 години беше ослободено Скопје.

ВМРО-ДПМНЕ до Шилегов: Со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје?

А1 On - 13.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ реагира на говорот на Петре Шилегов. „ВМРО-ДПМНЕ јавно го прашува Петре Шилегов со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје? Од која војска беше фашистичкиот окупатор со кој се бореа македонските херои – партизани и зошто ниту ...

Шилегов: Проблемите со кои што Скопје се соочува се надминливи и решливи доколку сите се откажеме од дел од нашата ...

Локално - 13.11.2017

Делегации од земјава и од странство денеска положија цвеќиња пред Споменикот на ослободителите, на платото пред Владата на Република Македонија, во чест на 13 Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје.

Шилегов: Скопје не смее да ја заборави антифашистичката историја

ТВ21 - 13.11.2017

Скопје денес е град со многу предизвици. Загадувањето, е секако најголемиот, но има и многу други проблеми со инфраструктурата, сообраќајот, урбанизмот, зеленилото. Многу од овие проблеми се надминливи и решливи, само доколку сите ние сме подготвени ...

Делегација од Владата положи цвеќе пред споменикот на ослободителите на Скопје, по повод 13-ти ноември

Слободен Печат - 13.11.2017

Претставници на Владата денеска положија цвеќе пред споменикот на ослободителите на Скопје на платото пред Владата на Република Македонија, а по повод одбележување на 13-ти ноември – денот на кој пред 73 години беше ослободено Скопје.

ВМРО-ДПМНЕ до Шилегов: Со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје?

Орбис - 13.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ реагира на говорот на Петре Шилегов. „ВМРО-ДПМНЕ јавно го прашува Петре Шилегов со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје? Од која војска беше фашистичкиот окупатор со кој се бореа македонските херои – партизани и зошто ниту ...

Шилегов: Градот што загуби илјадници свои жители не смее да заборави на антифашистичката историја (ФОТО)

МКД - 13.11.2017

Делегации од земјава и од странство денеска положија цвеќиња пред Споменикот на ослободителите, на платото пред Владата на Република Македонија, во чест на 13 Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје.

Шилегов: Загадувањето е најголем, но Скопје има предизвик и со урбанизмот и сообраќајот и зеленилото

Слободен Печат - 13.11.2017

Скопје денес е град со многу предизвици. Загадувањето, е секако најголемиот, но има и многу други проблеми со инфраструктурата, сообраќајот, урбанизмот, зеленилото. Многу од овие проблеми се надминливи и решливи, само доколку сите ние сме подготвени ...

ВМРО-ДПМНЕ до Шилегов: Со кого војуваа партизаните во Скопје?

МКД - 13.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ во реакцијата на говорот на градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов по повод Денот на ослободувањето на Скопје јавно го прашува со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје.

ВМРО ДПМНЕ го прашува Шилегов зошто не спомна со кого се бореа партизаните?

AKO - 14.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ јавно го прашува Петре Шилегов со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје? Од која војска беше фашистичкиот окупатор со кој се бореа македонските херои – партизани и зошто ниту еднаш тоа не го спомна во својот говор? Дали не е ...

Шилегов: Загадувањето е најголем, но Скопје има предизвик и со урбанизмот и сообраќајот и зеленилото

Скопје инфо - 14.11.2017

Скопје денес е град со многу предизвици. Загадувањето, е секако најголемиот, но има и многу други проблеми со инфраструктурата, сообраќајот, урбанизмот, зеленилото. Многу од овие проблеми се надминливи и решливи, само доколку сите ние сме подготвени ...

Синоќа се огласија од ВМРО-ДПМНЕ: Еве какво прашање му поставија на Петре Шилегов

Бизнис Вести - 14.11.2017

ВМРО-ДПМНЕ синоќа излезе со соопштение до јавноста, како реакција на говорот на Петре Шилегов: „ВМРО-ДПМНЕ јавно го прашува Петре Шилегов со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје? Од која војска беше фашистичкиот окупатор со кој се ...