TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бројни проблеми со експропријација ја кочат гасификацијата

Сител - 14.11.2017

Близу 35, 6 милиони евра ќе одвои државата за гасификација следната година, или 5 милиони евра повеќе од проектираното за годинава. На прашањето до кај е процесот министерот за транспорт вели дека бројните експропријации ја кочат изградбата на ...

Гасификацијата закочена од експропријацијата

Телма - 14.11.2017

Огромен број на незавршени експропријации ја кочат гасификацијата во земјава.Процесот на одземање на приватното земјиште од страна на државата е особено забавен во делот на Битола и Тетово.

Гасификацијата закочена

24 Вести - 14.11.2017

Експропријацијата на земјиште главна кочница за гасификацијата. Ресорниот министерр Горан Сугаревски – посочува дека за се предвидени 35 милиони евра, кои ќе се користат за да се направи експропријација на земјиште по трасите каде терба да се гради ...

Експропријацијата- кочница за гасификацијата

МРТ - 14.11.2017

Експропријацијата на земјиштетото е клучен проблем во изградбата на гасоводниот систем. Во буџетската каса се предвидени две милијарди и 190 милиони денари, односно за 300 милиони повеќе од лани, вели министерот Сугарески.

Експропријацијата ја кочи гасификацацијата

Телма - 14.11.2017

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект, информира денеска министерот за транспорт и ...

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово...

Н.Македонија - 14.11.2017

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, ...

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Сител - 14.11.2017

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект, информира денеска министерот за транспорт и ...

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

А1 On - 14.11.2017

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект, информира денеска министерот за транспорт и ...

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Локално - 14.11.2017

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект, информира денеска министерот за транспорт и ...

Бројни експропријации ја кочат гасификацијата кај Прилеп и Тетово

+инфо - 14.11.2017

Голем дел од планираните 2,19 милијарди денари за гасификација во буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето. Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 ...

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Орбис - 14.11.2017

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект, информира денеска министерот за транспорт и ...

Експропријацијата ја кочи гасификацијата

Newsroom - 14.11.2017

Бројните експропријации на земјиштето го забавуваат процесот на гасификација на земјата, информираше денеска министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, посочувајќи го посебно кракот за поврзување од Неготино до Битола, во делот пред Прилеп, ...

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Шеталиште - 14.11.2017

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект, информира денеска министерот за транспорт и ...

Сугарески: Експропријацијата на земјиштето- проблем за гасификацијата

МРТ - 14.11.2017

Гасификацијата за која со планираните капиталните инвестиции за следната година се одвоени 310 милиони денари повеќе од лани, е исклучително значаен проект за граѓаните... Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за гасификација во ...

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

10без10 - 14.11.2017

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект, информира денеска министерот за транспорт и ...