TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одобрено поставување споменик на Солжењицин во Москва

Телевизија Нова - 13.09.2017

Комисијата за култура и информирање на московскиот Парламент го поддржа предлогот за поставување споменик на писателот Александар Солжењицин во 2018. во Таганскиот реон на Москва, изјави денеска претседателот на Комисијата Јевгениј Герасимов.

Одобрено поставување споменик на Солжењицин во Москва

А1 On - 13.09.2017

омисијата за култура и информирање на московскиот Парламент го поддржа предлогот за поставување споменик на писателот Александар Солжењицин во 2018. во Таганскиот реон на Москва, изјави денеска претседателот на Комисијата Јевгениј Герасимов.

Одобрено поставување споменик на Солжењицин во Москва

Сител - 13.09.2017

Комисијата за култура и информирање на московскиот Парламент го поддржа предлогот за поставување споменик на писателот Александар Солжењицин во 2018. во Таганскиот реон на Москва, изјави денеска претседателот на Комисијата Јевгениј Герасимов.