TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бункерите на Енвер Хоџа денес се туристичка атракција

Слободен Печат - 09.11.2017

Стотици илјади воени бункери кои во Албанија ги изградил Енвер Хоџа денес се пренаменети за туристички цели – има и ресторани и плажи и музеи. Точниот број на вакви бункери уште не е познат, а засега се откриени помеѓу 175 илијади и 750 илјади вакви ...

Ѕирнете во внатрешноста на нуклеарниот бункер на Тито

Факултети - 09.11.2017

Нуклеарниот бункер од Студената војна на претседателот Тито, сега е отворен како уметничка галерија и може да се посети. Бункерот бил подземен град за поранешниот југословенски претседател , неговата сопруга и владини официјални ...

BBC во нуклеарниот бункер на Тито: Наизглед обична босанска куќа, а всушност најголема тајна на Студената војна – Видео

Скопје24 - 07.11.2017

“Наизглед традиционалната босанска куќа во близина на Коњиц, всушност е влез во една од најголемите тајни од времето на Студената војна – нуклеарниот бункер на Тито” – така започнува репортажата на “BBC” за најголемата инвестиција на поранешна ...