TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Министерството за култура со долг кон изведувачите на Македонската филхармонија од 15,5 милиони евра

Телма - 13.09.2017

Министерството за култура како инвеститор им должи 15, 5 милиони евра на две фирми изведувачи на Македонската филхармонија., велат од овој ресор. На австриската фирма „ Страбаг“ која го врши внатрешното уредување на објектот, министерството и должи ...

Министерство за култура со голем долг кон изведувачи на објектот на Филхармонија

Слободен Печат - 13.09.2017

Министерството за култура должи 15,5 милиони евра на две градежни фирми, изведувачи на новиот објект на Македонска филхармонија. Според сознанијата на Телма, финансиските обврски кон фирмите Страбаг и Гранит се одложени на некое време, а во целост ...

Министерство за култура должи 15,5 милиони евра за објектот на Филхармонија

+инфо - 14.09.2017

Финансиските обврски кон фирмите Страбаг и Гранит се одложени на некое време, а во целост ќе бидат исплатени во тек на следната година. Министерството за култура должи 15,5 милиони евра на две градежни фирми, изведувачи на новиот објект на ...