TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Спасовски се сретна со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ

Слободен Печат - 14.11.2017

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска имаше средба со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ Арлем Дезир, на која било истакнато дека медиумите се меѓу најважните столбови на едно демократско општество и затоа мора да се ...

Независни медиуми и регулаторни тела како дел од демократизација на општеството

МРТ - 14.11.2017

Обезбедување независни медиуми и регулаторни тела како дел од демократизација на општеството – делегација на ОБСЕ на средба со владини претставници. Се очекува во новиот Закон за медиуми, кој по дебати со фелата и експертите е ставен на увид на ...

Манчевски – Дезир: Мотори на медиумските реформи мора да бидат самите медиумски работници

Макфакс - 14.11.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска оствари средба со претставникот на ОБСЕ за слобода на медиуми, Харлем Дезир. На средбата министерот Манчевски се осврна на процесот на подготовка на предлог-законот за ...

Дезир: Стабилно финансирање и независна уредувачка политика на јавниот радиодифузер

Локално - 14.11.2017

ОБСЕ ја поздравува одлуката на Владата да стави крај на механизмот на претходната влада преку кој се трошеа пари за реклами во приватните медиуми. Според ОБСЕ, Владата треба да го финансира јавниот радиодифузер и да бара начин на поддршка на ...

Манчевски: Македонија е извор на „феик њуз“ на глобално ниво

Стандард - 14.11.2017

Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугестии за законот доколку професионалните здруженија сметаат дека има потреба од тоа.

Манчевски се сретна со претставникот на ОБСЕ, Дезир

Канал5 - 14.11.2017

Обезбедување независни, професионални медиуми и регулаторни тела е дел од демократизацијата на општеството и Република Македонија е на добар пат во обезбедувањето перспективи за медиумите, своите граѓани и државата.

Поповски – Дезир: Медиумите и новинарите имаат силна поддршка од новата Влада

Стандард - 14.11.2017

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност во Владата на Република Македонија, Роберт Поповски денеска се сретна со Харлем Дезир, претставник за слобода на медиумите на ОБСЕ, придружуван од делегација на ОБСЕ.

Спасовски – Дезир: МВР работи за расчистување на сите случаи со напади врз новинари

Стандард - 14.11.2017

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска одржа работна средба со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ, Харлем Дезир. Спасовски и Дезир се согласиле дека медиумите се меѓу најважните столбови на едно демократско општество и ...

Манчевски – Дезир: Мотори на медиумските реформи мора да бидат самите медиумски работници

Вечер - 14.11.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска оствари средба со претставникот на ОБСЕ за слобода на медиуми, Харлем Дезир. На средбата министерот Манчевски се осврна на процесот на подготовка на предлог-законот за ...

Дезир: Стабилно финансирање и независна уредувачка политика на МРТВ

МКД - 14.11.2017

ОБСЕ ја поздравува одлуката на Владата да стави крај на механизмот на претходната влада преку кој се трошеа пари за реклами во приватните медиуми и смета дека Владата треба да го финансира јавниот радиодифузер и да бара начин на поддршка на ...

Владата нема да иницира регулирање на порталите, ќе се бори против лажните вести

+инфо - 14.11.2017

Според министерот Манчевски, Македонија има сериозен проблем со лажните вести. Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугестии за законот доколку професионалните ...

Поповски-Дезир: Поздравени определбите за објективни и професионални медиуми во земјава

Макфакс - 14.11.2017

Обезбедувањето независни, професионални медиуми и регулаторни тела е дел од демократизацијата на општеството. Република Македонија е на добар пат во обезбедувањето перспективи за медиумите, за своите граѓани и државата.

Спасовски се сретна со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ

Сител - 14.11.2017

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска имаше средба со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ Арлем Дезир, на која било истакнато дека медиумите се меѓу најважните столбови на едно демократско општество и затоа мора да се ...

Средба на Манчевски со Дезир: Мотори на медиумските реформи мора да бидат медиумските работници

А1 On - 14.11.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска оствари средба со претставникот на ОБСЕ за слобода на медиуми, Харлем Дезир. На средбата министерот Манчевски се осврна на процесот на подготовка на Предлог-Законот за ...

Дезир: Стабилно финансирање и независна уредувачка политика на јавниот радиодифузер

Сител - 14.11.2017

ОБСЕ ја поздравува одлуката на Владата да стави крај на механизмот на претходната влада преку кој се трошеа пари за реклами во приватните медиуми. Според ОБСЕ, Владата треба да го финансира јавниот радиодифузер и да бара начин на поддршка на ...

Владата нема да иницира регулирање на порталите...

Н.Македонија - 14.11.2017

Владата нема да иницира регулирање на порталите Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугестии за законот доколку професионалните здруженија сметаат дека има потреба од ...

Поповски се сретна со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ Дезир

Канал5 - 14.11.2017

Обезбедување независни, професионални медиуми и регулаторни тела е дел од демократизацијата на општеството и Република Македонија е на добар пат во обезбедувањето перспективи за медиумите, своите граѓани и државата.

Спасовски се сретна со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ

+инфо - 14.11.2017

Спасовски го запознал Дезир со реформите во МВР и мерките кои се преземаат за целосно да се врати довербата на граѓаните во полицијата. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска имаше средба со претставникот за слобода на медиумите на ...

Средба на Манчевски со Дезир: Мотори на медиумските реформи мора да бидат медиумските работници

Орбис - 14.11.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска оствари средба со претставникот на ОБСЕ за слобода на медиуми, Харлем Дезир. На средбата министерот Манчевски се осврна на процесот на подготовка на Предлог-Законот за ...

Дезир: Стабилно финансирање и независна уредувачка политика на јавниот радиодифузер

Либертас - 14.11.2017

ОБСЕ ја поздравува одлуката на Владата да стави крај на механизмот на претходната влада преку кој се трошеа пари за реклами во приватните медиуми. Според ОБСЕ, Владата треба да го финансира јавниот радиодифузер и да бара начин на поддршка на ...

Владата нема да иницира регулирање на порталите

Сител - 14.11.2017

Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугестии за законот доколку професионалните здруженија сметаат дека има потреба од тоа.

Поповски-Дезир: Поздравени определбите за објективни и професионални медиуми во земјава

Вечер - 14.11.2017

Обезбедувањето независни, професионални медиуми и регулаторни тела е дел од демократизацијата на општеството. Република Македонија е на добар пат во обезбедувањето перспективи за медиумите, за своите граѓани и државата.

Спасовски се сретна со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ

Либертас - 14.11.2017

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска имаше средба со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ Арлем Дезир, на која било истакнато дека медиумите се меѓу најважните столбови на едно демократско општество и затоа мора да се ...

Дезир: Стабилно финансирање и независна уредувачка политика на јавниот радиодифузер

Слободен Печат - 14.11.2017

ОБСЕ ја поздравува одлуката на Владата да стави крај на механизмот на претходната влада преку кој се трошеа пари за реклами во приватните медиуми. Според ОБСЕ, Владата треба да го финансира јавниот радиодифузер и да бара начин на поддршка на ...

Владата нема да иницира регулирање на порталите

Либертас - 14.11.2017

Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугестии за законот доколку професионалните здруженија сметаат дека има потреба од тоа.

Средба Поповски Дезир - Поддршка за реформи во медиумите

Фактор - 14.11.2017

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност во Владата на Република Македонија, Роберт Поповски денеска се сретна со Харлем Дезир, претставник за слобода на медиумите на ОБСЕ, придружуван од делегација на ОБСЕ.

Спасовски се сретна со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ

Канал5 - 14.11.2017

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска имаше средба со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ Арлем Дезир, на која било истакнато дека медиумите се меѓу најважните столбови на едно демократско општество и затоа мора да се ...

Дезир: Стабилно финансирање и независна уредувачка политика на јавниот радиодифузер

Кумановски м. - 15.11.2017

loading... ОБСЕ ја поздравува одлуката на Владата да стави крај на механизмот на претходната влада преку кој се трошеа пари за реклами во приватните медиуми. Според ОБСЕ, Владата треба да го финансира јавниот радиодифузер и да бара начин на поддршка ...

Владата нема да иницира регулирање на порталите

ТВ21 - 14.11.2017

Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугестии за законот доколку професионалните здруженија сметаат дека има потреба од тоа.

Поповски: Создаваме услови за целосна независност и професионализација на МРТВ

Мета - 14.11.2017

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност, Роберт Поповски денеска се сретна со Харлем Дезир, претставник за слобода на медиумите на ОБСЕ, придружуван од делегација на ОБСЕ. Дезир ја поздравил отвореноста на Владата за носење на новиот ...

Спасовски: МВР работи на расчистување на сите случаи на напади врз новинари

Точка - 14.11.2017

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, денеска одржа работна средба со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ, Харлем Дезир. Соговорниците се согласија дека медиумите се меѓу најважните столбови на едно демократско општество и ...

Манчевски: Владата нема да иницира регулирање на работата на порталите

Мета - 14.11.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска соопшти дека Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми за да се регулира работата на порталите.

Поповски: Создаваме услови за целосна независност и професионализација на МРТВ

Локално - 14.11.2017

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност, Роберт Поповски денеска се сретна со Харлем Дезир, претставник за слобода на медиумите на ОБСЕ, придружуван од делегација на ОБСЕ. Дезир ја поздравил отвореноста на Владата за носење на новиот ...

Спасовски се сретна со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ

Кумановски м. - 15.11.2017

loading... Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска имаше средба со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ Арлем Дезир, на која било истакнато дека медиумите се меѓу најважните столбови на едно демократско општество и затоа ...

Владата нема да иницира регулирање на порталите, ќе се бори против лажните вести

еМагазин - 14.11.2017

Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугестии за законот доколку професионалните здруженија сметаат дека има потреба од тоа, изјави министерот за информатичко општество ...

Поповски се сретна со претставникот за слобода на медиумите на ОБСЕ Дезир

Сител - 14.11.2017

Обезбедување независни, професионални медиуми и регулаторни тела е дел од демократизацијата на општеството и Република Македонија е на добар пат во обезбедувањето перспективи за медиумите, своите граѓани и државата.

Манчевски: Нема да иницираме регулација на порталите

А1 On - 14.11.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски најави дека Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кои што би се регулирала работата на порталите. Тој сепак најави дека се отворени за сугестии за новиот закон ...

Поповски-Дезир: Поздравени се определбите за објективни и професионални медиуми во Македонија

А1 On - 14.11.2017

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност во Владата на Република Македонија, Роберт Поповски денеска се сретна со Харлем Дезир, претставник за слобода на медиумите на ОБСЕ, придружуван од делегација на ОБСЕ.

Владата нема да иницира регулирање на порталите

МК News - 14.11.2017

Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугестии за законот доколку професионалните здруженија сметаат дека има потреба од тоа.

Поповски-Дезир: Поздравени определбите за објективни и професионални медиуми во земјава

Точка - 14.11.2017

Обезбедувањето независни, професионални медиуми и регулаторни тела е дел од демократизацијата на општеството. Република Македонија е на добар пат во обезбедувањето перспективи за медиумите, за своите граѓани и државата.

Владата нема да иницира регулирање на порталите

Локално - 14.11.2017

Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугестии за законот доколку професионалните здруженија сметаат дека има потреба од тоа.

Поповски-Дезир: Поздравени се определбите за објективни и професионални медиуми во Македонија

Орбис - 14.11.2017

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност во Владата на Република Македонија, Роберт Поповски денеска се сретна со Харлем Дезир, претставник за слобода на медиумите на ОБСЕ, придружуван од делегација на ОБСЕ.

Манчевски: Нема да иницираме регулација на порталите

Орбис - 14.11.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски најави дека Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кои што би се регулирала работата на порталите. Тој сепак најави дека се отворени за сугестии за новиот закон ...

Поповски: Создаваме услови за целосна независност и професионализација на МРТВ

Позитив.мк - 14.11.2017

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност, Роберт Поповски денеска се сретна со Харлем Дезир, претставник за слобода на медиумите на ОБСЕ, придружуван од делегација на ОБСЕ, пренесуваа МЕТА .

Владата нема да иницира регулирање на порталите

Бриф - 14.11.2017

ладата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугестии за законот доколку професионалните здруженија сметаат дека има потреба од тоа.

Поповски: Посветени сме на создавање услови за целосна независност на МРТВ

Фокус - 14.11.2017

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност, Роберт Поповски денеска се сретна со Харлем Дезир, претставник за слобода на медиумите на ОБСЕ, придружуван од делегација на ОБСЕ. Дезир ја поздравил отвореноста на Владата за носење на новиот ...

Медиумските работници да иницираат промени во Законот за медиуми

Р.С.Европа - 14.11.2017

Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугенстии за законот доколку професионалните здруженија сметаат дека има потреба од тоа, изјави министерот за информатичко ...

Манчевски: Владата нема да иницира регулирање на работата на порталите

Слободен Печат - 14.11.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска соопшти дека Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми за да се регулира работата на порталите.

Поповски: Посветени сме на создавање услови за целосна независност на МРТ

iPortal - 14.11.2017

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност, Роберт Поповски денеска се сретна со Харлем Дезир, претставник за слобода на медиумите на ОБСЕ, придружуван од делегација на ОБСЕ. Дезир ја поздравил отвореноста на Владата за носење на новиот ...

Во новиот Закон за медиуми нема регулација за порталите

МКД - 14.11.2017

Владата нема да иницира промени во Законот за медиуми со кој би се регулирала работата на порталите, но е отворена за сугенстии за законот доколку професионалните здруженија сметаат дека има потреба од тоа.