TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Испушената дополу цигара на Черчил продадена за 12.000 долари

Нетпрес - 13.10.2017

Цигарата што не ја допушил британскиот премиер Винстон Черчил во текот на неговото патување во француската престолнина Париз во 1947 година, продадена е за 12.000 американски долари на онлајн наддавање.

Пура на Черчил продадена за 12.000 долари

А1 On - 13.10.2017

Дополу испушената пура на некогашниот британски премиер Винстон Черчил, долга 10-ина сантиметри, што тој ја запалил на патот кон Париз во 1947 година, беше продадена за нешто повеќе од 12.000 долари на интернет аукција.

Полуиспушена пура на Черчил продадена за 12.000 долари

Вечер - 13.10.2017

Дополу испушената пура на некогашниот британски премиер Винстон Черчил, долга 10-ина сантиметри, што тој ја запалил на патот кон Париз во 1947 година, е продадена за нешто повеќе од 12.000 долари на интернет аукција.

Пура на Черчил продадена за 12.000 долари

Сител - 13.10.2017

Дополу испушената пура на некогашниот британски премиер Винстон Черчил, долга 10-ина сантиметри, што тој ја запалил на патот кон Париз во 1947 година, беше продадена за нешто повеќе од 12.000 долари на интернет аукција.

Пура на Черчил продадена за 12.000 долари

+инфо - 13.10.2017

Куќата наведува дека Черчил ја пушел токму таа пура на 11 мај 1947 година, кога слетал на тогаш главниот париски аеродром Бурже. Дополу испушената пура на некогашниот британски премиер Винстон Черчил, долга 10-ина сантиметри, што тој ја запалил на ...