TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците чекор поблиску до пресадувањето свински органи кај луѓето

Нетпрес - 11.08.2017

Научниците успешно ја примениле методата за клонирање за да ги отстранат гените одговорни за постоењето вируси во свинската ДНК пред да пристапат кон создавањето на 37 свински ембриони Меѓународен тим научници направил чекор поблиску во ...