TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сител сторија: Како да се живее со дијабетес од најрана возраст?!

Сител - 10.11.2017

- Ова секојдневно го правам, секогаш прво мерам шеќер за да знам што да нарачам... Вака почнува денот на 23 годишната Рената која е дијабетичар. Рутина на која е навикната и воопшто не и преставува проблем. Кога нарачавме кафе шеќерот и беше 11,6.

Во Тетово бесплатни проверки на шеќерот во крвта

Сител - 09.11.2017

Здружението на дијабетичари од Тетово денеска организираше бесплатна проверка на нивото на шеќер во крвта. Акцијата се спроведе во просториите на Здружението на пензионери во Тетово, а таа традиционално се организира по повод и во пресрет на 14 ...

Акциите за мерење шеќер во крвта откриваат нови дијабетичари ...

Н.Македонија - 09.11.2017

Акциите за мерење шеќер во крвта откриваат нови дијабетичари Околу 10 отсто од стотина граѓани имаа зголемено ниво на шеќер во крвта и треба да прават понатамошни анализи за да утврдат дали треба да го третираат дијабетесот.

Предавање по повод денот на дијабетичари и бесплатно мерење на шеќер во Струга

Спектра ТВ - 09.11.2017

На ден 14-ти ноември (вторник) по повод Светскиот ден на дијабетичарите во просториите на Црвен крст – Струга предавање ќе одржи Д-р Мира Костојчиноска. Предавањето ќе се одвива во периодот од 11:00 до 12:00 часот.