TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Телеком на новите директори ќе им дава повисоки надоместоци

Телма - 21.04.2017

Членовите на Одборот на директори на Македонски Телеком ќе добиваат поголеми надоместоци. Според предлогот на Каменимост, до кој дојде Телма, а кој треба да биде изгласан на годишното Собрание во понеделник, новиот надоместок на претседателот на ...

Телеком ќе ги зголеми надоместоците за директорите од 2.000 евра на 3.000 до 4.000 евра

+инфо - 21.04.2017

Се очекува вториот мнозински акционер во Телеком, Маѓар Телеком, а особено претставниците на Дојче Телеком, да не гласаат за овој предлог. Во понеделник во 14 часот ќе се одржи Годишно Собрание на Македонски Телеком АД Скопје на кое покрај ...

За менаџментот на Рудници Бањани надоместоци од 504 илјади денари

еМагазин - 21.04.2017

На неизвршните членови на Одборот на директори и на претседателот на Одборот минатата година им се исплатени надоместоци од 504 илјади денари, стои во Годишниот извештај на компанијата за минатата година, објавен преку Македонската берза.

БИМ од Свети Николе ги објави примањата на членовите на Одборот на директори

еМагазин - 20.04.2017

БИМ АД Свети Николе во Годишниот извештај за минатата година ги објави примањата на членовите на Одборот на директори. Ѓорги Стојанов , генерален директор и извршен член на Одборот на директори има годишна нето плата од 744.559 денари, нето регрес ...

Мода од Свети Николе ги објави примањата на членовите на Одборот на директори

еМагазин - 20.04.2017

Мода АД Свети Николе во Годишниот извештај за минатата година ги објави примањата на членовите на Одборот на директори. Грозде Цветковски , извршен директор, лани имал годишна бруто плата од 1.756.468 денари (нето 1.162.821 денари).