TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Според градоначалникот на Лезбос, островот се претворил во „концентрациски логор“

Макфакс - 09.11.2017

Градоначалникот на грчкиот егејски остров Лезбос, Спирос Галинос, изјави дека островот е преполн со мигранти. На него во моментов се наоѓаат 6.000 од нив, а едвај 2.000 можат да бидат сместени, пренесува „ЕУ Обзервер“.

Каква националност се бегалците, кои бараат заштита во Европа?

Стандард - 09.11.2017

Во последниве месеци, бегалскиот бран кон Европа се чини дека е намален, а бројот на бегалците постојано се намалува, според податоците на Меѓународната организација за миграција (ИОМ). Но од која националност сепак се луѓето, кои сакаат да ја ...

Тетовци го испија првото кафе со бегалците

Слободен Печат - 09.11.2017

Целта на настанот е да се промени ставот на граѓаните кон оваа група луѓе, кои кон нив гледаат со предрасуди и стигма, а токму на ваквите средби тие одблиску ќе се запознаат со мигрантите.

Уапсени над 500 мигранти и бегалци при обид да преминат во Бугарија и Грција

Локално - 09.11.2017

Турските власти во реонот на Едрене уапсија група од 575 мигранти и бегалци, кои се подготвувале да преминат нелегално во Бугарија и Грција. Според Дирекцијата за безбедност во Едрене, бегалците се криеле во околина на местата Орхание, Сарајакпнар, ...

Не стивнува приливот на нови бегалци на грчките острови

Р.С.Европа - 08.11.2017

Во првите шест дена од ноември на грчките острови пристигнале 768 бегалци и мигранти, што покажува дека нивниот прилив од средината на август досега не се намалува. Во моментов на островите има над 15 илјади бегалци од кои повеќето, односно над осум ...

Грчките острови и натаму се соочуваат со нови бранови на бегалци

Денар - 08.11.2017

Нови 768 бегалци и мигранти пристигнале на грчките острови во првите шест дена од ноември. Податоците покажуваат дека не е намален приливот на бегалци од средината на август, па досега. На островите во моментот има 15.125 бегалци, од кои повеќето се ...

Според градоначалникот на Лезбос, островот се претворил во „концентрационен логор“

Вечер - 09.11.2017

Градоначалникот на грчкиот егејски остров Лезбос, Спирос Галинос, изјави дека островот е преполн со мигранти. На него во моментов се наоѓаат 6.000 од нив, а едвај 2.000 можат да бидат сместени, пренесува „ЕУ Обзервер“.

Тетовци го испија првото кафе со бегалците

+инфо - 09.11.2017

Целта на настанот е да се промени ставот на граѓаните кон оваа група луѓе, кои кон нив гледаат со предрасуди и стигма. За време на патувањето низ Македонија немав проблеми, но ми недостасуваше вода и храна додека патував со денови.

Уапсени над 500 мигранти и бегалци при обид да преминат во Бугарија и Грција

Идивиди - 09.11.2017

Турските власти во реонот на Едрене уапсија група од 575 мигранти и бегалци, кои се подготвувале да преминат нелегално во Бугарија и Грција. Според Дирекцијата за безбедност во Едрене, бегалците се криеле во околина на местата Орхание, Сарајакпнар, ...

Не стивнува приливот на нови бегалци на грчките острови

24 Вести - 08.11.2017

Во првите денови од ноември на грчките острови пристигнале околу 800 бегалци и мигранти, што покажува дека нивниот прилив од средината на август досега не се намалува. Во моментов на островите има над 15 илјади бегалци од кои повеќето се наоѓаат на ...

Не стивнува приливот на мигранти на грчките острови

Sky - 08.11.2017

Нови 768 бегалци и мигранти пристигнале на грчките острови во првите шест дена од ноември. Податоците покажуваат дека не е намален приливот на бегалци од средината на август, па досега. На островите во моментот има 15.125 бегалци, од кои повеќето се ...

Според градоначалникот на Лезбос, островот се претворил во „концентрациски логор“

Точка - 10.11.2017

Градоначалникот на грчкиот егејски остров Лезбос, Спирос Галинос, изјави дека островот е преполн со мигранти. На него во моментов се наоѓаат 6.000 од нив, а едвај 2.000 можат да бидат сместени, пренесува „ЕУ Обзервер“.

Уапсени над 500 мигранти и бегалци при обид да преминат во Бугарија и Грција

Сител - 09.11.2017

Турските власти во реонот на Едрене уапсија група од 575 мигранти и бегалци, кои се подготвувале да преминат нелегално во Бугарија и Грција. Според Дирекцијата за безбедност во Едрене, бегалците се криеле во околина на местата Орхание, Сарајакпнар, ...

Во Турција уапсени над 500 бегалци при обид да минат во Бугарија и Грција

Р.С.Европа - 09.11.2017

Турските власти во реонот на Едрене уапсија група од 575 мигранти и бегалци, кои се подготвувале да преминат нелегално во Бугарија и Грција. Според Дирекцијата за безбедност во Едрене, бегалците се криеле во околина на местата Орхание, Сарајакпнар, ...

Турските власти спречија бегство на 575 мигранти и бегалци

Канал5 - 09.11.2017

Турските власти во реонот на Едрене уапсиле група од 575 мигранти и бегалци, кои се подготвувале да преминат нелегално во Бугарија и Грција. Според дирекцијата за безбедност во Едрене, бегалците се криеле во околина на местата Орхание и Боснакој во ...

Уапсени над 500 мигранти и бегалци при обид да преминат во Бугарија и Грција

А1 On - 09.11.2017

Турските власти во реонот на Едрене уапсија група од 575 мигранти и бегалци, кои се подготвувале да преминат нелегално во Бугарија и Грција. Според Дирекцијата за безбедност во Едрене, бегалците се криеле во околина на местата Орхание, Сарајакпнар, ...

Уапсени над 500 мигранти и бегалци при обид да преминат во Бугарија и Грција

Алфа - 09.11.2017

Турските власти во реонот на Едрене уапсија група од 575 мигранти и бегалци, кои се подготвувале да преминат нелегално во Бугарија и Грција. Турските власти во реонот на Едрене уапсија група од 575 мигранти и бегалци, кои се подготвувале да преминат ...

Уапсени над 500 мигранти и бегалци при обид да преминат во Бугарија и Грција

24 Вести - 09.11.2017

Турските власти во реонот на Едрене уапсија група од 575 мигранти и бегалци, кои се подготвувале да преминат нелегално во Бугарија и Грција.Пограничните власти преземале операција за нивно апсење.