TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најодржлива зграда на светот троши за третина помалку струја од конкуренцијата

Порта 3 - 13.10.2017

Зградата проектирана од Foster + Partners, седиштето на Блумберг во Лондон, доби оценка 98,5 според рејтингот на BREEAM – што е најголема оценка досега! Новата централа на Blumberg во Лондон е така изведена, да и вработените имаат што да напишат на ...

Новото европско седиште на Bloomberg – најодржлива деловна зграда во светот

Порта 3 - 13.10.2017

Новото седиште на Bloomberg во Европа е лоцирано во срцето на Лондон, а објектот е прогласен за најодржлива деловна зграда на светот. Проектирана од страна на Foster + Partners , деловниот комплекс е награден со престижниот the office complex has ...