TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поради тоа мразот забрзано се топи: Нешто чудно се случува на Антарктикот, а доаѓа од внатре

Маркукуле - 10.11.2017

Американската Национална вселенска агенција (НАСА) го пронашла изворот на чудната топлина длабоко под Антарктикот, поради што ледениот континент забрзано се топи. Пред околу 30 години, научник од Универзитетот во Колорадо соопштил дека можеби постои ...

НЕШТО ЧУДНО СЕ СЛУЧУВА НА АНТАРКТИКОТ: Зошто мразот толку брзо се топи?

Фактор - 10.11.2017

Американската национална вселенска агенција НАСА пронајде чуден извор на топлина под Антарктикот и затоа мразот забрзано се топи. Пред 30 години од универзитетот во Колорадо сметаа дека под Антарктикот има топла карпа.