TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На ролеријадата учествуваа 800 ученици

+инфо - 21.04.2017

Учениците коишто го освоија првото место за награда добија ролерки со заштитна опрема. Под мотото „Возиме кон иднината“ денеска се одржа „Ролер трката 2017“, на која учествуваа околу 800 ученици од 28 основни училишта од Скопје и од околината.

Под мотото „Возиме кон иднината“ утре ќе се одржи „Ролер трката 2017“

Курир - 20.04.2017

Град Скопје и ЈУ„Детскиот културен центар-Карпош“ од Скопје веќе шеста година ја организираат „Ролер трката 2017“. Во оваа спортска манифестација, чие мото е „Возиме кон иднината“, ќе учествуваат училиштата од градот и од околината на Скопје.

Утре „Ролер-трка“ во Скопје

+инфо - 20.04.2017

Годинава се очекува во трката да учествуваат деца од над 30 основни училишта од градот и од околината. „Ролер трка 2017“ ќе се одржи утре во 12 часот на булеварот „Илинден“. Целта е развивање на спортскиот дух и желбата за спортување на нашите ...

Под мотото „Возиме кон иднината“ утре ќе се одржи „Ролер трката 2017“

Телевизија Нова - 20.04.2017

Град Скопје и ЈУ„Детскиот културен центар-Карпош“ од Скопје веќе шеста година ја организираат „Ролер трката 2017“. Во оваа спортска манифестација, чие мото е „Возиме кон иднината“, ќе учествуваат училиштата од градот и од околината на Скопје.

Утре ролер-трка на скопските улици...

Н.Македонија - 20.04.2017

Утре „Ролеријада“ во Скопје Град Скопје и „Детскиот културен центар-Карпош“ веќе шеста година ја организираат „Ролер трката 2017“. Во оваа спортска манифестација, чие мото е „Возиме кон иднината“, ќе учествуваат училиштата од градот и од околината ...

Ролерската трка по шести пат низ улиците на Скопје

Макфакс - 20.04.2017

Под мотото „Возиме кон иднината“, по шести пат Град Скопје и ЈУ„Детскиот културен центар-Карпош“ ја организираат „Ролер трката 2017“. Целта на оваа рекреативна масовна акција, која ќе се одржи во петок напладне на булевар „Илинден“, е развивање на ...

Утре напладне „Возиме кон иднината“

Сител - 20.04.2017

Под мотото „Возиме кон иднината“, по шести пат Град Скопје и ЈУ„Детскиот културен центар-Карпош“ ја организираат „Ролер трката 2017“. Целта на оваа рекреативна масовна акција, која ќе се одржи во петок напладне на булевар „Илинден“, е развивање на ...

Ролер-трка на скопските улици

Скопје инфо - 20.04.2017

Град Скопје и ЈУ„Детскиот културен центар-Карпош“ од Скопје веќе шеста година ја организираат „Ролер трката 2017“. Во оваа спортска манифестација, чие мото е „Возиме кон иднината“, ќе учествуваат училиштата од градот и од околината на Скопје.

Ролер-трка на скопските улици

Вечер - 20.04.2017

Град Скопје и ЈУ„Детскиот културен центар-Карпош" од Скопје веќе шеста година ја организираат „Ролер трката 2017" Во оваа спортска манифестација, чие мото е „Возиме кон иднината", ќе учествуваат училиштата од градот и од околината на Скопје.

„Ролер трка 2017“ под мотото „Возиме кон иднината“

Cooltura - 21.04.2017

Град Скопје и „Детскиот културен центар-Карпош“ од Скопје веќе шеста година ја организираат „Ролер трка“. Во оваа спортска манифестација, чие мото е „Возиме кон иднината“, ќе учествуваат училиштата од градот и од околината на Скопје...

Во Скопја шеста „Ролер трка 2017“

Курир - 21.04.2017

Под мотото „Возиме кон иднината“ денеска напладне во Скопје ќе се одржи веќе традиционалната „Ролер трка 2017“. Организатори на манифестацијата, што се одржува по шести пат се Град Скопје и ЈУ „Детски културен центар-Карпош“ од Скопје, а ќе ...

Во Скопја шеста „Ролер трка 2017“

Сител - 21.04.2017

Под мотото „Возиме кон иднината“ денеска напладне во Скопје ќе се одржи веќе традиционалната „Ролер трка 2017“. Организатори на манифестацијата, што се одржува по шести пат се Град Скопје и ЈУ „Детски културен центар-Карпош“ од Скопје, а ќе ...

Во Скопја шеста „Ролер трка 2017“

А1 On - 21.04.2017

Под мотото „Возиме кон иднината“ денеска напладне во Скопје ќе се одржи веќе традиционалната „Ролер трка 2017“. Организатори на манифестацијата, што се одржува по шести пат се Град Скопје и ЈУ „Детски културен центар-Карпош“ од Скопје, а ќе ...

Во Скопја шеста „Ролер трка 2017“

Канал5 - 21.04.2017

Под мотото „Возиме кон иднината“ денеска напладне во Скопје ќе се одржи веќе традиционалната „Ролер трка 2017“. Организатори на манифестацијата, што се одржува по шести пат се Град Скопје и ЈУ „Детски културен центар-Карпош“ од Скопје, а ќе ...

Ролер-трка на скопските улици

Република - 21.04.2017

Град Скопје и ЈУ„Детскиот културен центар-Карпош“ од Скопје веќе шеста година ја организираат „Ролер-трката 2017“. Во оваа спортска манифестација, чие мото е „Возиме кон иднината“, ќе учествуваат училиштата од градот и од околината на Скопје.

„Ролер трка 2017“ во Скопје

Скопје инфо - 21.04.2017

Под мотото „Возиме кон иднината“ денеска напладне во Скопје ќе се одржи веќе традиционалната „Ролер трка 2017“. Организатори на манифестацијата, што се одржува по шести пат се Град Скопје и ЈУ „Детски културен центар-Карпош“ од Скопје, а ќе ...