TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Четиринаесет милиони евра инвестиции на ЈКП „Водовод и канализација“ – Прилеп за 12 години

Курир - 20.03.2017

Во текот на овие 12 години ЈКП „Водовод и Канализација“ доживеа вистинска трансформација во едно модерно јавно претпријатие кое докажа дека може да се носи со сите предизвици во реализацијата на досега најкапиталните и историски проекти за Прилеп.

Во пресрет на 22 март – светскиот ден на водите, потрошувачката на вода во земјава и натаму нерационална

Порта 3 - 20.03.2017

Со помошта на ЕУ, која во Македонија се обезбедува преку три проекти кои взаемно се надополнуваат и подржуваат, се воспоставува нов систем за економска регулација и утврдување на тарифи и цени за водни услуги.

Генералка во Гази Баба!

Вечер - 20.03.2017

Градоначалникот Тони Трајковски одржа координативна средба со претставници од Јавните претпријатија од градот Скопје, секретарите на месните и урбаните заедници и претставници од општинската администрација, на која беше направен план за активностите ...

Нови 19 вработувања во ЈКП „Водовод и канализација“ – Прилеп

Слободна - 20.03.2017

Најголемите работодавачи во Општина Прилеп, јавните претпријатија, продолжуваат со вработувањата. Овој пат тоа го прави ЈКП „Водовод и канализација“ . На првично планираните 3, се надоврзаа уште 16 други, така што вкупно 19 лица ќе станат ...

За 12 години реализирани 14 милиони евра инвестиции на ЈКП „Водовод и канализација“ – Прилеп (ФОТО+ВИДЕО)

Маркукуле - 20.03.2017

Во текот на овие 12 години ЈКП „Водовод и Канализација“ доживеа вистинска трансформација во едно модерно јавно претпријатие кое докажа дека може да се носи со сите предизвици во реализацијата на досега најкапиталните и историски проекти за Прилеп.

14 милиони евра инвестиции на ЈКП „Водовод и канализација" за 12 години

Вечер - 20.03.2017

Од февруари 2012 година во просториите на Водомерната работилница е пуштен во употреба нов апарат марка ЦМЦ наменет за верификација на водомери. Вредноста на оваа инвестиција е 5.744.240 денари Во периодот од 2011-2016 година е изградена нова ...

Акција за расчистување на Гази Баба

Сител - 20.03.2017

Градоначалникот Тони Трајковски одржа координативна средба со претставници од Јавните претпријатија од градот Скопје, секретарите на месните и урбаните заедници и претставници од општинската администрација, на која беше направен план за активностите ...

Предизборно вработување?: Нови 19 вработувања во ЈКП „Водовод и канализација“ - Прилеп

10без10 - 20.03.2017

Најголемите работодавачи во Општина Прилеп, јавните претпријатија, продолжуваат со вработувањата. Овој пат тоа го прави ЈКП „Водовод и канализација“. На првично планираните 3, се надоврзаа уште 16 други, така што вкупно 19 лица ќе станат сопственици ...

Акција за расчистување на Гази Баба

Курир - 20.03.2017

Градоначалникот Тони Трајковски одржа координативна средба со претставници од Јавните претпријатија од градот Скопје, секретарите на месните и урбаните заедници и претставници од општинската администрација, на која беше направен план за активностите ...

Акција за расчистување на Гази Баба

Телевизија Нова - 20.03.2017

Градоначалникот Тони Трајковски одржа координативна средба со претставници од Јавните претпријатија од градот Скопје, секретарите на месните и урбаните заедници и претставници од општинската администрација, на која беше направен план за активностите ...

Акција за расчистување на Гази Баба

А1 On - 20.03.2017

Градоначалникот Тони Трајковски одржа координативна средба со претставници од Јавните претпријатија од градот Скопје, секретарите на месните и урбаните заедници и претставници од општинската администрација, на која беше направен план за активностите ...

Акција за расчистување на Гази Баба

Скопје инфо - 20.03.2017

Градоначалникот Тони Трајковски одржа координативна средба со претставници од Јавните претпријатија од градот Скопје, секретарите на месните и урбаните заедници и претставници од општинската администрација, на која беше направен план за активностите ...