TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Значителен пораст на болестите на органите за дишење

Алсат-М - 14.11.2017

Секоја година с è повеќе се зголемува бројот на пациенти заболени од хронични болести на белите дробови. Еден од клучните фактори е високото ниво на загадување и концентрација на канцерогени честички во воздухот.

Расте бројот на болни од ХОББ

МРТ - 14.11.2017

Пушењето и загадениот воздух го зголемуваат бројот на луѓе, кои страдаат од хронична опструктивна белодробна болест. Се намалува и старосната граница на пациентите. Лекарите советуваат- клучна е раната дијагностика...

147 илјади луѓе од Македонија боледуваат од ХОББ

ТВ21 - 14.11.2017

Во Република Македонија 147 илјади луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Според лекарите, пушењето претставува главна причина за оваа болест, а други ризик фактори се аерозагадувањето, професионалната изложеност на ...

Аерозагадувањето ги наполни клиниките

Сител - 14.11.2017

Секој ден по 20 пациенти со гушење и проблеми со дишењето поради загадениот воздух бараат лекарска помош во посебната амбуланта која пред месец дена беше отворена на Клиниката за пулмологија за граѓани со влошено здравје кои имаат приоритетен упат.

Бесплатни прегледи утре во Скопје, по повод Светскиот ден на ХОББ...

Н.Македонија - 14.11.2017

Бесплатни прегледи утре во Скопје, по повод Светскиот ден на ХОББ Институтотот за белодробни заболувања и туберкулоза-Скопје и Здружението на пневмофтизиолозите, утре ќе организираат бесплатни прегледи за мерења на дишната функција, по повод ...

Бесплатни прегледи за ХОББ утре во SKOPJE CITY MALL

МакМода - 14.11.2017

Одлична можност за бесплатна и инстантна проверка на Вашата дишна функција! По повод Светскиот ден за хронична опструктивна белодробна болест – ХОББ 2017 година, кој оваа година се одбележува под мотото “ Многуте лица на хроничната опструктивна ...

Во Македонија расте бројот на заболени од ХОББ - главен фактор пушењето

Press24 - 14.11.2017

Во пораст е бројот на лица кои боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ) чиј број во Македонија изнесува 147.000. Околу пет до десет отсто од населението боледува од ХОББ, а најодговорен фактор е пушењето .

Клиниката за пулмологија сѐ пополна со заболени од ХОББ...

Н.Македонија - 14.11.2017

Во Македонија од ХОББ боледуваат 147.000 луѓе, а пушењето се смета за главна причина за оваа болест. Кај нас цигарите се секојдневие на речиси половина од возрасните од 15 до 64 години Хроничната опструктивна белодробна болест (ХОББ) е едно од ...

(ВИДЕО) 360˚ Битка со институциите наместо со болеста – пациентите со цистична фиброза во Македонија умираат млади

Либертас - 14.11.2017

Растргнати меѓу Детската клиника и Козле, пациентите со цистична фиброза во Македонија умираат млади, иако луѓе со ваква дијагноза во светот доживуваат длабока старост. Зошто не ги предавате досиеата во Козле? „Затоа што пациентите не дозволуваат.

Во Македонија 147 илјади луѓе боледуваат од ХОББ

Канал5 - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Во Македонија 147 илјади луѓе боледуваат од ХОББ

А1 On - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Загадениот воздух ги наполни македонските клиники со пациенти – секој ден по 20 загушени

Република - 14.11.2017

Секој ден по 20 пациенти со гушење и проблеми со дишењето поради загадениот воздух бараат лекарска помош во посебната амбуланта која пред месец дена беше отворена на Клиниката за пулмологија за граѓани со влошено здравје кои имаат приоритетен упат, ...

Бесплатни прегледи за ХОББ утре во „Сити Мол“

Макфакс - 14.11.2017

По повод Светскиот ден за хронична опструктивна белодробна болест – ХОББ 2017 година, што годинава се одбележува под мотото “Многуте лица на хроничната опструктивна белодробна болест“, Институтот за белодробни заболувања и туберкулоза и Здружението ...

Се зголемува бројот на пациенти со ХОББ, во Македонија 147 илјади

Сител - 14.11.2017

Во пораст е бројот на лица кои боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ) чиј број во Македонија изнесува 147.000. Околу пет до десет отсто од населението боледува од ХОББ, а најодговорен фактор е пушењето.

Расте бројката на луѓе кои боледуваат од ХОББ

Република - 14.11.2017

Во Македонија од ХОББ боледуваат 147.000 луѓе, а пушењето се смета за главна причина за оваа болест. Кај нас цигарите се секојдневие на речиси половина од возрасните од 15 до 64 години. – Податоците за амбулантски и за болнички лекувани болни од ...

Во Македонија 147.000 луѓе боледуваат од ХОББ

+инфо - 14.11.2017

Пушењето претставува главна причина за ХОББ. Ризик фактори се аерозагадувањето, професионалната изложеност на штетни гасови, прашина и хемикалии. Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ).

Во Македонија 147 илјади луѓе боледуваат од ХОББ

Орбис - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Загадениот воздух ги наполни македонските клиники со пациенти – секој ден по 20 загушени

Скопје24 - 14.11.2017

Секој ден по 20 пациенти со гушење и проблеми со дишењето поради загадениот воздух бараат лекарска помош во посебната амбуланта која пред месец дена беше отворена на Клиниката за пулмологија за граѓани со влошено здравје кои имаат приоритетен упат, ...

Бесплатни прегледи за ХОББ утре во „Сити Мол“

Вечер - 14.11.2017

По повод Светскиот ден за хронична опструктивна белодробна болест – ХОББ 2017 година, што годинава се одбележува под мотото “Многуте лица на хроничната опструктивна белодробна болест“, Институтот за белодробни заболувања и туберкулоза и Здружението ...

Расте бројот на пациенти со ХОББ, во Македонија 147 000

Канал 77 - 14.11.2017

Расте бројот на граѓани кои боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ) чиј број во Македонија изнесува 147.000. Околу пет до десет отсто од населението боледува од ХОББ, а најодговорен фактор е пушењето.

Во Македонија 147 илјади луѓе боледуваат од ХОББ

Кумановски м. - 14.11.2017

loading... Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Во Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична белодробна болест

Фокус - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Загадениот воздух ги наполни македонските клиники со пациенти – секој ден по 20 загушени

Exclusive.mk - 14.11.2017

Секој ден по 20 пациенти со гушење и проблеми со дишењето поради загадениот воздух бараат лекарска помош во посебната амбуланта која пред месец дена беше отворена на Клиниката за пулмологија за граѓани со влошено здравје кои имаат приоритетен упат, ...

Бесплатни прегледи за ХОББ утре во „Сити Мол“

А1 On - 14.11.2017

По повод Светскиот ден за хронична опструктивна белодробна болест – ХОББ 2017 година, што годинава се одбележува под мотото „Многуте лица на хроничната опструктивна белодробна болест“, Институтот за белодробни заболувања и туберкулоза и Здружението ...

Во Македонија 147 илјади луѓе боледуваат од ХОББ...

Н.Македонија - 14.11.2017

Во Македонија 147 илјади луѓе боледуваат од ХОББ Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување ...

Во Македонија 147 илјади луѓе боледуваат од ХОББ

Скопје24 - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Загадениот воздух ги наполни македонските клиники - се бара кревет повеќе

Press24 - 14.11.2017

Секој ден по 20 пациенти со гушење и проблеми со дишењето поради загадениот воздух бараат лекарска помош во посебната амбуланта која пред месец дена беше отворена на Клиниката за пулмологија за граѓани со влошено здравје кои имаат приоритетен упат, ...

Бесплатни прегледи за ХОББ утре во „Сити Мол“

Орбис - 14.11.2017

По повод Светскиот ден за хронична опструктивна белодробна болест – ХОББ 2017 година, што годинава се одбележува под мотото „Многуте лица на хроничната опструктивна белодробна болест“, Институтот за белодробни заболувања и туберкулоза и Здружението ...

Во Македонија 147 илјади луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест

Радио МОФ - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Во Македонија 147.000 луѓе боледуваат од ХОББ

Нетпрес - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Загадениот воздух ги полни клиниките – гушење и проблем со дишењето се главни симптоми

Скопје инфо - 15.11.2017

Секој ден по 20 пациенти со гушење и проблеми со дишењето поради загадениот воздух бараат лекарска помош во посебната амбуланта која пред месец дена беше отворена на Клиниката за пулмологија за граѓани со влошено здравје кои имаат приоритетен упат.

Бесплатни прегледи за ХОББ утре во Skopje City Mall

Friday.mk - 14.11.2017

Одлична можност за бесплатна и инстантна проверка на Вашата дишна функција! По повод Светскиот ден за хронична опструктивна белодробна болест – ХОББ 2017 година, кој оваа година се одбележува под мотото “ Многуте лица на хроничната опструктивна ...

Во Македонија 147.000 луѓе боледуваат од ХОББ

Press24 - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Во Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична белодробна болест

Вечер - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ", утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Во SKOPJE CITY MALL утре бесплатни прегледи за ХОББ

КадеВечер - 14.11.2017

По повод Светскиот ден за хронична опструктивна белодробна болест – ХОББ 2017 година, кој оваа година се одбележува под мотото “Многуте лица на хроничната опструктивна белодробна болест“, Институтот за белодробни заболувања и туберкулоза и ...

Во Македонија 147 илјади луѓе боледуваат од ХОББ

Сител - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Бесплатни прегледи за ХОББ утре во „Сити Мол“

Скопје24 - 14.11.2017

По повод Светскиот ден за хронична опструктивна белодробна болест – ХОББ 2017 година, што годинава се одбележува под мотото „Многуте лица на хроничната опструктивна белодробна болест“, Институтот за белодробни заболувања и туберкулоза и Здружението ...

Во Македонија 147.000 луѓе боледуваат од ХОББ

МК News - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...

Во Македонија 147 илјади луѓе боледуваат од Хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ)

Шеталиште - 14.11.2017

Во Република Македонија 147.000 луѓе боледуваат од хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ). Под мотото „Многуте лица на ХОББ“, утре ќе се одбележи Светскиот ден на ХОББ, а целта е подигнување на свеста, информирање на јавноста за ...