TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европската Унија ја прифати француската шема за развој на обновливите извори на енергија

Порта 3 - 19.05.2017

Минатата недела, ЕУ го прифати францускиот план за развој на околу 17GW нова инсталирана моќност во обновливи извори односно во ветерници, биогас и фотоволтаици. Само ветерните централи ќе бараат инвестиција од една милијарда евра за 15GW ...

За седум месеци проработеа 10 нови електрани на обновлива енергија

Build - 18.05.2017

Искористеноста на обновливите извори на енергија остануваат на ниско ниво во Република Македонија. Во изминативе седум месеци биле пуштени во употреба само 10 нови електроцентрали што произведуваат електрична енергија од обновливи извори.

Нема да се зголеми цената на струјата во Македонија

Скопје инфо - 18.05.2017

Енергетските комапнии ЕЛЕМ (Електрани на Македонија) и ЕВН Македонија до Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) деновиве ги доставија пресметките за направените трошоци за изминатата година кои што се земаат предвид при пресметките за цената на ...