TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

[Став] Кој ќе го празнува денот на младите?

Радио МОФ - 12.08.2017

12-ти Август – Меѓународен ден на младите. Ден кој со Резолуција на Генералното собрание на Обединетите Нации од 2000-тата година се одбележува во светски рамки и има за цел да привлече внимание кон најважните приоритети и потреби на младите и да ...

ЛИДЕМ: Нека ни е среќен Меѓународниот ден на младите!

Макфакс - 12.08.2017

Либерално демократската младина, ЛИДЕМ, на сите млади во Македонија им го честита Меѓународниот ден на младите. Воспоставен во 2000-тата година од страна на Обединетите нации (ОН), Меѓународниот ден на младите претставува начин за привлекување на ...

Дебата и забава во Градски парк по повод Денот на младите

Радио МОФ - 12.08.2017

По повод 12-ти август, Меѓународниот ден на младите, Агенцијата за млади и спорт организира отворен настан – дебата , во Градскиот парк (Школка), во сабота (12.08.2017), со почеток во 18:00 часот. Дојди на дебата, музика и дружба.

[Видео] Дебата за перспективите на младите во Македонија

Радио МОФ - 11.08.2017

Како ќе се решава проблемот со младинската невработеност? Што да се стори за подобар студентски стандард и квалитетот на образование? Дали Македонија е земја на можности или држава од која бегаат младите и образовани лица? На тема „Перспективите на ...

ЛИДЕМ: Нека ни е среќен Меѓународниот ден на младите

А1 On - 12.08.2017

Либерално демократската младина, ЛИДЕМ, преку соопштение на сите млади во Македонија им го честита Меѓународниот ден на младите. „Воспоставен во 2000-тата година од страна на Обединетите нации (ОН), Меѓународниот ден на младите претставува начин за ...

Дебата по повод Меѓународниот ден на младите

Сител - 12.08.2017

Агенцијата за млади и спорт заедно со Националниот младински совет на Македонија денеска по повод Меѓународниот ден на младите организира дебата и дружење во Градски парк кај Школка. Дебатата ќе биде посветена на Младинската гаранција како една од ...

[Дебата] (Без)перспективност на младите во Македонија?

Радио МОФ - 10.08.2017

Во пресрет на Меѓународниот ден на младите, организираме, во петок (11 август), во 12 часот, дебата на тема „Перспективите на младите во Македонија“. Како ќе се решава проблемот со младинската невработеност? Што да се стори за подобар студентскиот ...

Се зајакнува партнерството меѓу Агенцијата за млади и спорт и Националниот младински совет

Денар - 10.08.2017

Партнерството меѓу Агенцијата за млади и спорт и Националниот младински совет на Македонија се зацврстува. Денеска се одржа уште една средба во рамките на редовно воспоставената соработка.

ЛИДЕМ: Нека ни е среќен Меѓународниот ден на младите!

+инфо - 12.08.2017

ВМРО-ДПМНЕ на новата влада во наследство ги остава веќе светски познатите мизерни услови во македонските студентски домови, велат од ЛИДЕМ. Либерално демократската младина, ЛИДЕМ, на сите млади во Македонија им го честита Меѓународниот ден на ...

Дебата по повод Меѓународниот ден на младите

Телевизија Нова - 12.08.2017

Агенцијата за млади и спорт заедно со Националниот младински совет на Македонија денеска по повод Меѓународниот ден на младите организира дебата и дружење во Градски парк кај Школка. Дебатата ќе биде посветена на Младинската гаранција како една од ...

Либерално демократската младинa: ВМРО-ДПМНЕ во наследство остави мизерни услови во студентските домови

Стандард - 12.08.2017

Либерално демократската младина, ЛИДЕМ, на сите млади во Македонија им го честита Меѓународниот ден на младите. „Воспоставен во 2000-тата година од страна на Обединетите нации (ОН), Меѓународниот ден на младите претставува начин за привлекување на ...

Дебата по повод Меѓународниот ден на младите

А1 On - 12.08.2017

Агенцијата за млади и спорт заедно со Националниот младински совет на Македонија денеска по повод Меѓународниот ден на младите организира дебата и дружење во Градски парк кај Школка. Дебатата ќе биде посветена на Младинската гаранција како една од ...

Дебата по повод Меѓународниот ден на младите

Скопје24 - 12.08.2017

Агенцијата за млади и спорт заедно со Националниот младински совет на Македонија денеска по повод Меѓународниот ден на младите организира дебата и дружење во Градски парк кај Школка. Дебатата ќе биде посветена на Младинската гаранција како една од ...

Меѓународен ден на младите

Р.С.Европа - 12.08.2017

По повод Меѓународниот ден на младите Агенцијата за млади и спорт заедно со Националниот младински совет на Македонија денеска организира дебата и дружење во Градски парк кај Школка. Дебатата е посветена на Младинската гаранција како една од ...

Дебата по повод Меѓународниот ден на младите

Канал 77 - 12.08.2017

Агенцијата за млади и спорт заедно со Националниот младински совет на Македонија денеска по повод Меѓународниот ден на младите организира дебата и дружење во Градски парк кај Школка. Дебатата ќе биде посветена на Младинската гаранција како една од ...