TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ѝ го украле точакот, си го украла назад

Кајгана - 17.07.2017

Џени Мортон Хамфриз ја контактирала Полицијата во Бристол и пријавила дека нејзиниот скап велосипед бил украден по што не наишла на никаква помош ниту разбирање и одлучила сама да преземе мерки.

Аеродромци имаат можност да изберат локации на кои ќе се постават

Скопје инфо - 17.07.2017

Со цел одбирање на најдобрата локација за поставување на паркингот за велосипеди, општината ги повикува Граѓаните да одговорат на анкетен прашалник преку кој ќе изберат локации за поставување велосипедски паркинзи во општината.

Велосипедски патеки: поинакви визии наместо изговори

Окно - 16.07.2017

Ова e не тoлку далеку од нас - Целје, Словенија. Целје е место со 37000 жители и пак има место за точаци :) Во општините Центар, Карпош, Чаир, Кисела Вода (слободно продолжете со набројување)... нема место за точаци по маалските улички.

Автомобили и велосипеди – можеме заедно!

CARClub - 16.07.2017

Возењето велосипед е здрав, економичен и еколошки начин за одење од едно место на друго – но да посветиме малку внимание на заедничкото функционирање на автомобилите и велосипедите по нашите улици.

Можност аеродромци да одберат локација за поставување паркинг за велосипеди

Курир - 17.07.2017

Во рамките на проектот „Зголемено вклучување на граѓанското општество во процесот на донесување одлуки од областа на животна средина“ спроведуван од Центар за климатски промени – Гевгелија, во соработка со Општина Аеродром, планирано е да се постави ...

Можност аеродромци да одберат локација за поставување паркинг за велосипеди

Телевизија Нова - 17.07.2017

Во рамките на проектот „Зголемено вклучување на граѓанското општество во процесот на донесување одлуки од областа на животна средина“ спроведуван од Центар за климатски промени – Гевгелија, во соработка со Општина Аеродром, планирано е да се постави ...

Анкета за жителите на Аеродром: Каде сакате паркинг за велосипеди?

Радио МОФ - 17.07.2017

Општина Аеродром спроведува онлајн анкета преку која на жителите им се нуди можност да изберат локација за поставување на паркинг за велосипеди („вело-остров“). Граѓаните од Општината можат да бираат помеѓу трите понудени локации: „Паркот на ...

Аеродромци ќе ги анкетираат за локација за паркинг за велосипеди

Вечер - 17.07.2017

Во рамките на проектот „Зголемено вклучување на граѓанското општество во процесот на донесување одлуки од областа на животна средина" спроведуван од Центар за климатски промени - Гевгелија, во соработка со Општина Аеродром, планирано е да се постави ...