TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повеќе од 400 наслови од над 250 македонски автори на саем во Франкфурт

Вечер - 06.10.2017

На саемот ќе бидат претставени најголем дел од македонските издавачи, современата македонска книжевност, најинтерсните претставници од македонската книжевност преку авторски каталог, најновата книжевна продукција од Македонија, како и наслови од ...

Околу 400 наслови од над 250 македонски автори ќе се претстават на Саемот во Франкфурт

Newsroom - 06.10.2017

Македонски издавачи од 11 до 15 октомври ќе се претстават на Саемот на книга во Франкфурт, што е еден од најзначаните светски настани во областа на издаваштвото и литературата. Претставувањето годинава е во организација на Македонската асоцијација ...

Македонската литература на Саемот на книга во Франкфурт

Слободен Печат - 06.10.2017

Повеќе од 400 наслови од над 250 македонски автори, наградувани и преведувани, меѓу кои и 70 наслови од македонски автори преведени на европски јазици ќе бидат изложени на штандот на Република Македонија на Саемот на книга во Франкфурт, кој ќе се ...

Магијата на македонската литература ќе се почувствува во Франкфурт

МКД - 08.10.2017

Најзначајниот светски настан во областа на издаваштвото и литературата – Саемот на книга во Франкфурт и годинава од 11 до 15 октомври повторно на едно место ќе ги спои издавачите, авторите и љубителите на книгата, а меѓу земјите-учесници е и ...

Македонската литература на Саемот на книга во Франкфурт

А1 On - 06.10.2017

Повеќе од 400 наслови од над 250 македонски автори, наградувани и преведувани, меѓу кои и 70 наслови од македонски автори преведени на европски јазици ќе бидат изложени на штандот на Република Македонија на Саемот на книга во Франкфурт, кој ќе се ...

Македонската литература на Саемот на книга во Франкфурт...

Н.Македонија - 06.10.2017

Повеќе од 400 наслови од над 250 македонски автори, наградувани и преведувани, меѓу кои и 70 наслови од македонски автори преведени на европски јазици ќе бидат изложени на штандот на Република Македонија на Саемот на книга во Франкфурт, кој ќе се ...

Македонската литература на Саемот на книга во Франкфурт

Сител - 06.10.2017

Повеќе од 400 наслови од над 250 македонски автори, наградувани и преведувани, меѓу кои и 70 наслови од македонски автори преведени на европски јазици ќе бидат изложени на штандот на Република Македонија на Саемот на книга во Франкфурт, кој ќе се ...

Македонската литература на Саемот на книга во Франкфурт

МРТ - 06.10.2017

Настапот со вкупно 400 наслови од 250 автори е во организација на Македонската асоцијација на издавачи, а финансиски го поддржа Министерството за култура. Октомври е традиционално месец на книгата.

Македонската литература на Саемот на книга во Франкфурт

Локално - 06.10.2017

Повеќе од 400 наслови од над 250 македонски автори, наградувани и преведувани, меѓу кои и 70 наслови од македонски автори преведени на европски јазици ќе бидат изложени на штандот на Република Македонија на Саемот на книга во Франкфурт, кој ќе се ...

Македонската литература на Саемот на книга во Франкфурт

Канал 77 - 06.10.2017

Повеќе од 400 наслови од над 250 македонски автори, наградувани и преведувани, меѓу кои и 70 наслови од македонски автори преведени на европски јазици ќе бидат изложени на штандот на Република Македонија на Саемот на книга во Франкфурт, кој ќе се ...

Македонската литература на Саем на книгата во Франкфурт

Cooltura - 07.10.2017

Повеќе од 400 наслови од над 250 македонски автори, наградувани и преведувани, меѓу кои и 70 наслови од македонски автори преведени на европски јазици ќе бидат изложени на штандот на Република Македонија на Саемот на книга во Франкфурт, кој ќе се ...