TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шилегов треба да знае дека има студии на загадувачи во Скопје

Окно - 12.10.2017

Кандидатот за градоначалник на Скопје, Петре Шилегов, во рамките на ТВ дебатата за проблемите што ги има градот и решенијата што ги нудат, ја даде следната изјава чиј суштински дел го сметаме за невистина: Изјава: По однос на загадувањето кое што ...

ЕУ опоменува : Загадениот воздух убива над половина милион Европејци

Канал5 - 11.10.2017

Загадениот воздух предизвикал над 500 000 смртни случаи низ Европа за една година , наведува Европската агенција за животна средина во најновиот извештај . ,,Охрабрува иницијативата на одредени влади и градови да се подобри состојбата со загадениот ...

Помалку нови згради, повеќе воздух

Р.С.Европа - 11.10.2017

Скопјани се жалат дека во последниве години се потешко дишат, дека преку ноќ никнуваат нови згради, а недостигаат градинки и други инфраструктурни објекти. Од новиот градоначалник очекуваат решение на сите нивни проблеми.

#ЌеПоцркаме без заедничка борба и со трпење загадување за социјален мир

Радио МОФ - 11.10.2017

Претставници од институции, активисти, луѓе од ИТ-секторот и повеќе граѓани преку јавната дебата „Не оставај на друг, дојди за чист воздух“ во МКЦ укажаа на потребата за заедничка борба против загадувањето.

Макрадули: Проблемот со аерозагадувањето не може да се реши преку ноќ

ТВ21 - 10.10.2017

И оваа зима се очекува ПМ 10 честиците многу често да ја надминуваат дозволената граница алармираа граѓанските здруженија. Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, се согласува дека загадувањето во Македонија е ...

Дебата: Неопходен интегриран пристап за почист воздух

А1 On - 10.10.2017

Борбата со загадувањето е борба која треба да ја водиме сите. Не може да ја реши само Владата или бизнис заедницата. Ни треба интегрирана акција во која ќе ги вклучиме здруженијата на граѓани, компаниите, институциите и да иницираме секој поединец ...

Макрадули: Владата е подготвена да се фати во костец со загадувањето на воздухот

Макфакс - 10.10.2017

Јавната дебата на тема што сите нѐ засега – загадување на воздухот, со наслов „Не оставај на друг, дојди за чист воздух“, која денеска се одржа во Скопје, ги заокружи активностите за одбележување на Светската недела на вселената.

Денеска јавна дебата за чист воздух поддржана од НАСА

Денар - 10.10.2017

Светската недела на вселената оваа година ќе биде финализирана со јавна дебата, во вторник, на 10 октомври, во 10 часот, во „МКЦ – Џебно кино“ на тема загадување на воздухот. Оваа јавна дискусија е поддржана од програмата NASA Datanauts, во склоп на ...

Денеска ќе се одржи јавна дебата за чист воздух во МКЦ

Мета - 10.10.2017

Одбележувањето на Светската недела на вселената ќе биде финализирано со јавна дебата за загадувањето на воздухот денеска во „МКЦ – Џебно кино“ во 10 часот. Оваа јавна дискусија е поддржана од програмата „НАСА дејтанаутс“ (NASA Datanauts), со чија ...

Јавна дебата за загадување на воздухот

Скопје24 - 10.10.2017

Во Младинскиот културен центар во Скопје денеска ќе се одржи јавната дебата на тема „Не оставај на друг, дојди за чист воздух” на која ќе учествува и заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Дебата: Неопходен интегриран пристап за почист воздух

Либертас - 10.10.2017

Борбата со загадувањето е борба која треба да ја водиме сите. Не може да ја реши само Владата или бизнис заедницата. Ни треба интегрирана акција во која ќе ги вклучиме здруженијата на граѓани, компаниите, институциите и да иницираме секој поединец ...

Макрадули: Владата е подготвена да се фати во костец со загадувањето на воздухот

Точка - 10.10.2017

Јавната дебата на тема што сите нѐ засега – загадување на воздухот, со наслов „Не оставај на друг, дојди за чист воздух“, која денеска се одржа во Скопје, ги заокружи активностите за одбележување на Светската недела на вселената.

Скопје: Јавна дебата за чист воздух поддржана од НАСА

Точка - 10.10.2017

Светската недела на вселената оваа година ќе биде финализирана со јавна дебата што ќе се одржи денеска со почеток во 10 часот, во „МКЦ – Џебно кино“ на тема загадување на воздухот. Оваа јавна дискусија е поддржана од програмата NASA Datanauts, во ...

Јавна дебата за загадување на воздухот

24 Вести - 10.10.2017

Одбележувањето на светската недела на вселената ќе биде финализирано со јавна дебата за загадувањето на воздухот поддржана од програмата „НАСА дејтанаутс“ со чија помош оваа дебата ќе биде промовирана на глобално ниво.

Денеска во МКЦ – јавна дебата за загадување на воздухот

Либертас - 10.10.2017

Во Младинскиот културен центар во Скопје денеска ќе се одржи јавната дебата на тема „Не оставај на друг, дојди за чист воздух” на која ќе учествува и заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Неопходен интегриран пристап за почист воздух

Локално - 10.10.2017

Борбата со загадувањето е борба која треба да ја водиме сите. Не може да ја реши само Владата или бизнис заедницата. Ни треба интегрирана акција во која ќе ги вклучиме здруженијата на граѓани, компаниите, институциите и да иницираме секој поединец ...

Јавна дебата за чист воздух поддржана од НАСА

Smartportal - 10.10.2017

СКОПЈЕ, 10.10.2017: Светската недела на вселената оваа година ќе биде финализирана со јавна дебата, во вторник, на 10 октомври, во 10 часот, во „МКЦ – Џебно кино“ на тема загадување на воздухот.

Јавна дебата за загадувањето на воздухот

Вечер - 10.10.2017

Јавната дебата за загадување на воздухот е организирана како завршница на Светската недела на вселената и е поддржана од програмата „NASA Datanauts", во рамките на Open NASA. Во Младинскиот културен центар во Скопје денеска ќе се одржи јавната ...

Дебата: Неопходен интегриран пристап за почист воздух

Канал5 - 10.10.2017

Борбата со загадувањето е борба која треба да ја водиме сите. Не може да ја реши само Владата или бизнис заедницата. Ни треба интегрирана акција во која ќе ги вклучиме здруженијата на граѓани, компаниите, институциите и да иницираме секој поединец ...

Борбата со загадувањето треба да ја водиме сите

Вечер - 10.10.2017

Ова денеска го изјави заменик-министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули, пред почетокот на јавната дебата на тема „Не оставај на друг, дојди за чист воздух". Дебатата е завршница на Светската недела на вселената и е ...