TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Старите девизни заштеди од СФРЈ во Србија ќе се исплаќаат од 31 август 2019 година

+инфо - 14.12.2017

Станува збор за девизни депозити од околу 310 милиони евра, депонирани до 27 април 1992 година, а во тој износ е пресметана и камата до 2016 година. ИсСрпското Собрание денеска ги усвои измените на Законот за регулирање на јавниот долг на Србија по ...

Исплата на старите девизни заштеди од СФРЈ од 2019 година...

Н.Македонија - 14.12.2017

Исплата на старите девизни заштеди од СФРЈ од 2019 година Српското Собрание денеска ги усвои измените на Законот за регулирање на јавниот долг на Србија по основ на неисплатени девизни заштеди на граѓаните, кој предвидува исплата на штедачите од ...

Србија ќе ги исплаќа старите девизни заштеди од 31 август 2019 година

А1 On - 14.12.2017

Српското Собрание денеска одлучи дека исплатата на штедачите од просторите на цела поранешна Југославија да биде во периодот од 31 август 2019 година до 29 февруари 2024 година по основ на неисплатени девизни заштеди.

Србија ќе ги исплаќа старите девизни заштеди од 31 август 2019 година

Локално - 14.12.2017

Српското Собрание денеска одлучи дека исплатата на штедачите од просторите на цела поранешна Југославија да биде во периодот од 31 август 2019 година до 29 февруари 2024 година по основ на неисплатени девизни заштеди.