TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најави за намалување на цената на електричната енергија

Алсат-М - 24.09.2017

Претседателот на управниот одбор на ЕВН-Македонија најави дека оваа година може да дојде до корекција на цената на струјата. Според трендовите тој очекува да се случи нејзино намалување. Инаку, од утре оваа компанија ќе почне да ги усогласува ...

Македонија мора да го зголеми производството на електрична енергија

OhridNews - 24.09.2017

Приоритет на Македонија во следниот период ќе биде зголемување на сопствените капацитети за производство на електрична енергија и поголемо искористување на изворите на обновлива енергија, најави Министерот за информатичко општество и администрација ...

Од утре ЕВН ќе ги усогласува броилата за евтина струја

24 Вести - 24.09.2017

Од утре ЕВН започнува со усогласувањето на броилата за евтина тарифа на струјата и очекува до октомври, кога почнува грејната сезона 800.000 семејства да добијат евтина струја. „За оваа година може да очекувате намалување на цената на електричната ...

ЕВН од утре ќе ги усогласува броилата за евтина тарифа

+инфо - 24.09.2017

Се очекува од октомври граѓаните да добиваат сметки со пресметана еврина струја. ЕВН од утре ќе почне да ги усогласува броилата за евтина тарифа на струјата која треба да почне да им се пресметува на граѓаните од октомбри.

ЕВН: Од утре ќе се усогласуваат броилата за евтина струја

Алфа - 24.09.2017

Претседателот на управниот одбор на ЕВН вели дека се потребни нови инвестиции во енергетскиот сектор и сугерира,да се бараат нови модели на обновливи извори. ЕВН ги направи техничките подготвки за воведување на дневната ефтина тарифа на струја која ...

Од утре ЕВН ќе ги усогласува броилата за евтина струја

Нова ТВ - 24.09.2017

Од утре ЕВН започнува со усогласувањето на броилата за евтина тарифа на струјата и очекува до октомври, кога почнува грејната сезона 800.000 семејства да добијат евтина струја. -За оваа година може да очекувате намалување на цената на електричната ...

ЕВН: Усогласувањето на броилата почнува од утре - ефтината тарифа на струјата ќе почне во октомври

Сител - 24.09.2017

Во текот на месец октомври стартува ефтината тарифа а усогласувањето на броилата започнува од утре така што сите 800 илјади домаќинства ќе имаат дневна ефтина струја пред почетокот на грејната сезона.Од ЕВН велат дека оваа година може да се очекува ...

ЕВН започнува со усогласување на електричните броила за евтина дневна тарифа

OhridNews - 24.09.2017

До крајот на годината може да се очекува намалување на цената на електричната енергија со имплементација на владината мерка за воведување на евтина тарифа преку ден, која како што информираат од ЕВН целосно ќе биде спроведена до крајот на октомври.

Манчевски: Обновливите извори се иднина на македонскиот енергетски сектор

А1 On - 24.09.2017

Република Македонија мора да го зголеми сопственото производство на електрична енергија и да го намали увозот, притоа водејќи сметка за зачувување на чистата животна средина преку поголема експлоатација на обновливи извори на енергија.

ЕВН од утре ќе ги усогласува броилата во домаќинствата за да се воведе евтина струја

Мета - 24.09.2017

ЕВН од утре ќе почне со усогласување на броилата, за домаќинствата од 1 октомври да добијат евтина струја. Претседателот на УО на ЕВН, Штефан Петер информираше дека тоа ќе се прави постепено.

Од утре усогласување на броилата за евтина струја

Макфакс - 24.09.2017

Рубин Талески, претседател на „МАКО СИГРЕ“, за плановите за изградба на капацитети за производство на енергија од обновливи извори забележа дека преостануваат само мал дел од оние ресурси што спаѓаат во евтини енергетски потенцијали.

Во Охрид 10. советување на Здружението на инженери МАКО СИГРЕ

А1 On - 24.09.2017

Актуелни теми поврзани со електроенергетскиот систем, како и размена на знаење и искуства помеѓу академската заедница, индустријата и сите чинители од овој сектор, се во фокусот на 10.Советување на Здружението на инженери МАКО СИГРЕ, што ќе се одржи ...

Од утре ЕВН ќе ги усогласува броилата за евтина струја

10без10 - 24.09.2017

Од утре ЕВН започнува со усогласувањето на броилата за евтина тарифа на струјата и очекува до октомври, кога почнува грејната сезона 800.000 семејства да добијат евтина струја. Владата размислува за зголемување на домашното производство на ...

Од утре ЕВН ќе ги прилагодува броилата за евтина струја

Канал5 - 24.09.2017

Од утре ЕВН започнува со активности за имплементацијата на евтината тарифа. Направени се техничките подготовки, а до октомври се очекува 800 000 семејства да добијат евтина струја. Со оваа мерка ќе се намалат трошоците на граѓаните особено во ...

Манчевски: Мора да го зголемиме сопственото производство на електрична енергија и да го намалиме увозот

Либертас - 24.09.2017

Република Македонија мора да го зголеми сопственото производство на електрична енергија и да го намали увозот, притоа водејќи сметка за зачувување на чистата животна средина преку поголема експлоатација на обновливи извори на енергија.

ЕВН од утре ќе почне со усогласување на броилата за граѓаните да добијат евтина струја

еМагазин - 24.09.2017

ЕВН од утре ќе почне со усогласување на броилата, за домаќинствата од 1 октомври да добијат евтина струја. Претседателот на УО на ЕВН, Штефан Петер информираше дека тоа ќе се прави постепено.

Во Охрид 10. советување на Здружението на инженери МАКО СИГРЕ

Канал5 - 24.09.2017

Актуелни теми поврзани со електроенергетскиот систем, како и размена на знаење и искуства помеѓу академската заедница, индустријата и сите чинители од овој сектор, се во фокусот на 10.Советување на Здружението на инженери МАКО СИГРЕ, што ќе се одржи ...

10. јубилејно советување на МАКО СИГРЕ во Охрид

OhridNews - 23.09.2017

Инженери од трите големи електроенергетски компании во Република Македонија, ЕЛЕМ, МЕПСО и ЕВН, како и од водечки домашни и странски компании, ќе учествуваат на 10 –то Советување на МАКО СИГРЕ, што во организација на Здружението на инженери МАКО ...

Од утре ЕВН ќе ги усогласува броилата за евтина струја

Вечер - 24.09.2017

Од утре ЕВН започнува со усогласувањето на броилата за евтина тарифа на струјата и очекува до октомври, кога почнува грејната сезона 800.000 семејства да добијат евтина струја. -За оваа година може да очекувате намалување на цената на електричната ...

Манчевски: Намалување на увозот на струја и обновливите извори се иднина на македонскиот енергетски сектор

Newsroom - 24.09.2017

Македонија мора да го зголеми сопственото производство на електрична енергија и да го намали увозот, притоа водејќи сметка за зачувување на чистата животна средина преку поголема експлоатација на обновливи извори на енергија.

ЕВН од утре ќе ги усогласува броилата во домаќинствата за да се воведе евтина струја

Слободен Печат - 24.09.2017

ЕВН од утре ќе почне со усогласување на броилата, за домаќинствата од 1 октомври да добијат евтина струја. Претседателот на УО на ЕВН, Штефан Петер информираше дека тоа ќе се прави постепено.

Манчевски: Иднина на енергетскиот сектор се обновливите извори

+инфо - 24.09.2017

Во рамки на Советувањето беше потпишан Договор за соработка меѓу ФЕИТ и КОНЧАР – Инженеринг за енергетика и транспорт (КЕТ) од Загреб. Република Македонија мора да го зголеми сопственото производство на електрична енергија и да го намали увозот, ...

ЕВН од утре ќе ги усогласува броилата во домаќинствата за да се воведе евтина струја

Sky - 24.09.2017

ЕВН од утре ќе почне со усогласување на броилата, за домаќинствата од 1 октомври да добијат евтина струја. Претседателот на управниот одбор на ЕВН, Штефан Петер, информираше дека тоа ќе се прави постепено.

Манчевски: Обновливите извори иднина на македонскиот енергетски сектор

Слободен Печат - 24.09.2017

Република Македонија мора да го зголеми сопственото производство на електрична енергија и да го намали увозот, притоа водејќи сметка за зачувување на чистата животна средина преку поголема експлоатација на обновливи извори на енергија.

Манчевски гледа иднина во обновливи извори на енергија

Фактор - 24.09.2017

Република Македонија мора да го зголеми сопственото производство на електрична енергија и да го намали увозот, притоа водејќи сметка за зачувување на чистата животна средина преку поголема експлоатација на обновливи извори на енергија.

Манчевски: Иднина на енергетскиот сектор се обновливите извори

Локално - 24.09.2017

Република Македонија мора да го зголеми сопственото производство на електрична енергија и да го намали увозот, притоа водејќи сметка за зачувување на чистата животна средина преку поголема експлоатација на обновливи извори на енергија, рече ...

Од утре усогласување на броилата за евтина струја

Точка - 24.09.2017

Претседателот на Управниот одбор на „ЕВН“, Штефан Петер, во врска со одлуката на Владата за враќање на евтината тарфија на струјата за домаќинствата, денес во Охрид соопшти дека усогласувањето на броилата започнува веќе утре, притоа уверувајќи дека ...