TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мртов скакулец пронајден под бојата на слика на Ван Гог

Радио МОФ - 09.11.2017

Реставраторка на слики нашла мал инсект потопен под бојата, додека ја разгледувал „Маслинови дрвја“ на Винсент Ван Гог со микроскоп. Кураторите на Нелсон-Аткинс музејот на уметност во Канзас Сити велат дека го откриле скакулецот во една од ...

После 128 години забележан необичен детаљ на слика од Ван Гог

Кајгана - 09.11.2017

Конзерваторот Мери Шафер од музејот „Nelson – Atkins“ во Канзас во Мисури, открила необичен детаљ на една од сликите на холандскиот уметник Винсент Ван Гог 128 години после нејзиното постоење.

По 128 години откриен неверојатен детаљ на сликата на Ван Гог

Факултети - 09.11.2017

Фото: Getty Images Конзерваторот Мери Шафер од музејот „Нелсон-Еткинс“ во Канзас открила необичен детаљ на една од сликите на холандскиот уметник Винсент ван Гог, 128 години по нејзиното настанување.

Мртов скакулец пронајден под бојата на слика на Ван Гог

Exclusive.mk - 09.11.2017

Реставраторка на слики нашла мал инсект потопен под бојата, додека ја разгледувал „Маслинови дрвја“ на Винсент Ван Гог со микроскоп. Кураторите на Нелсон-Аткинс музејот на уметност во Канзас Сити велат дека го откриле скакулецот во една од ...