TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изборот на Лешоски за претседател на Управен одбор на СВП е скандалозен

Телма - 12.08.2017

Скандалозна е одлуката Дарко Лешоски да биде претстадел на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата, смета поетот, есеист и книжевен критичар Иван Антоновски. Според него, ваквата одлука е удар врз СВП како еден од столбовите на нашиот ...

Лешоски , нов претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата

Канал5 - 12.08.2017

Поетот Дарко Лешоски е именуван за нов претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата. Лешоски доаѓа на местото на поетот Славе Ѓорго Димоски кој ја вршеше оваа функција од 2008 година.

Реакции по именувањето на Дарко Лешовски за претседател на СВП

Р.С.Европа - 12.08.2017

По именувањето на поетот Дарко Лешоски за Претседател на УО на Струшките вечери на поезијата“, на социјалните мрежи се појавија бројни реакции во кои се посочува за неговото скромно искуство од областа на поезијата, но и неговите ставови кон ...

Дарко Лешоски е нов претседател на Струшките вечери на поезијата

Тера - 12.08.2017

Поетот Дарко Лешоски е нов претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата (СВП). Лешоски доаѓа на местото на поетот Славе Ѓорго Димоски, кој на оваа функција беше од 2008.

Каде одат Струшките вечери на поезијата?

МКД - 12.08.2017

Откако на некои портали се појави информацијата дека „поетот Дарко Лешоски е именуван за Претседател на УО на Струшките вечери на поезијата“, на социјалните мрежи се појавија бројни реакции „за и против“, додека писателот Христо Петрески испрати ...

Не смее да се вика Петар Андоновски

Нова ТВ - 12.08.2017

Откако прочитав дека Дарко Лешоски станал претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата, компјутерот сам се отвори, претходно лутав во темнина. Затоа што беше ионака се околу колумнава на тенок конец, темите пливаа и се одбиваа, се ...

Време е малку подлабоко да ги разгледаме огромните фестивали со традиција како Охридско лето и Струшки вечери

Либертас - 12.08.2017

Дарко Лешоски ми е драг и го ценам. Ама мислам дека за таква сериозна, голема и толку интернационална афирмирана институција како Струшки вечери на поезија битната функција на претседател на управен одбор треба да ја врши некој со многу подлабоко и ...

Од кога урбани револуционери се претворија во конзервативни чувари на вечниот оган на Струшките вечери на поезијата?

Бриф - 12.08.2017

По именувањето на поетот Дарко Лешоски за Претседател на УО на Струшките вечери на поезијата“, на социјалните мрежи се појавија бројни реакции во кои се посочува за неговото скромно искуство од областа на поезијата, но и неговите ставови кон ...

Контроверзии околу назначувањето на Дарко Лешоски на Струшките вечери на поезијата

Фактор - 12.08.2017

Назначувањето на Фејсбук поетот Дарко Лешоски за претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата предизвика нова лавина на реакции поради скромното искуство на младиот вевчанец како и неговите ставови кон самиот фестивал за кого на ...

Дарко Лешоски е нов претседател на Струшките вечери на поезијата

+инфо - 11.08.2017

Автор е збирките поезија „Дете од лоша фамилија“, „…И тогаш Јаков му дари на Јосиф шарена облека“. Поетот Дарко Лешоски е нов претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата (СВП).

Поетот Дарко Лешоски е нов претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата

Сакам да кажам - 11.08.2017

Поетот Дарко Лешоски е новиот претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата (СВП). Лешоски доаѓа на местото на поетот Славе Ѓорго Димоски, кој на оваа функција беше од 2008.

Бужаровска и Антоновски со остри критики по назначувањето на Лешоски за претседател на СВП: И тоа ни се случи, удар врз ...

Република - 11.08.2017

Откако вечерва беше објавено дека Дарко Лешоски е назначен за претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата (СВП), на социјалните мрежи не стивнуваат реакциите и критиките на луѓето од оваа бранша за неговиот избор.

Не се ни појавил ниту во публиката на СВП, а стана претседател на УО: Поетот со јакната доби функција

Република - 11.08.2017

Дарко Лешоски е новиот претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата (СВП). Лешоски доаѓа на местото на поетот Славе Ѓорго Димоски, кој на оваа функција беше од 2008. Тој на ова место доаѓа од позицијата во новиот владин сектор за ...

Вистинските луѓе и места

Окно - 12.08.2017

А, бе кога младите и оние млади во срце интелектуалци од урбани револуционери се претворија во конзервативни чувари на вечниот оган на Струшките вечери на поезијата? Дарко Лешоски за претседател на УО на СВП е многу панкерско (радикално) решение ...

Поетот Дарко Лешоски е нов претседател на Струшките вечери на поезијата

Слободен Печат - 12.08.2017

Поетот Дарко Лешоски е нов претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата (СВП). Лешоски доаѓа на местото на поетот Славе Ѓорго Димоски, кој на оваа функција беше од 2008.

Лешоски на чело на Управниот одбор на Струшки вечери на поезијата

Нова ТВ - 11.08.2017

Поетот Дарко Лешоски е новиот претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата. Лешоски доаѓа на местото на поетот Славе Ѓорго Димоски, кој на оваа функција беше од 2008, објави порталот „ СДК “.

Остри критики и реакции по назначувањето на Лешоски за претседател на СВП

Курир - 11.08.2017

Откако вечерва беше објавено дека Дарко Лешоски е назначен за претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата (СВП), на социјалните мрежи не стивнуваат реакциите и критиките на луѓето од оваа бранша за неговиот избор.

Дарко Лешоски е нов претседател на Струшките вечери на поезијата

Фокус - 12.08.2017

Поетот Дарко Лешоски е нов претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата (СВП). Лешоски доаѓа на местото на поетот Славе Ѓорго Димоски, кој на оваа функција беше од 2008.

Поетот Дарко Лешоски е нов претседател на управниот одбор на Струшките вечери на поезијата

Либертас - 11.08.2017

Поетот Дарко Лешоски е новиот претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата (СВП). Лешоски доаѓа на местото на поетот Славе Ѓорго Димоски, кој на оваа функција беше од 2008.

Остри критики и реакции по назначувањето на Лешоски за претседател на СВП

Нетпрес - 12.08.2017

чекувавме позитивни промени, нови видици и хоризонти, почитување на вредности… Вистински луѓе на вистински позиции и некои „наградени“, но не на вакви позиции. Ама наместо сето тоа, ни се случи удар врз македонската култура и плукање врз нејзиното ...

Дарко Лешоски е нов претседател на Струшките вечери на поезијата

Репортер - 13.08.2017

Поетот Дарко Лешоски е нов претседател на Управниот одбор на Струшките вечери на поезијата (СВП). Лешоски доаѓа на местото на поетот Славе Ѓорго Димоски, кој на оваа функција беше од 2008.