TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Загадениот воздух ни ги крати животите за 4 години

Окно - 21.03.2017

Загадувањето на воздухот во Скопје, Битола, Тетово, Куманово и ширум Македонија не е само криза, туку е елементрана непогода како пожар или поплава. Полоша непогода дури од поплавата во Стајковци каде, за жал, загинаа 21 граѓанин.

Помина загадувањето, нема мерки за следната сезона

Телма - 19.03.2017

Сезоната на загаден воздух помина, но властите не презедоа ниту една мерка, со која би се намалила аерозагаденоста на воздухот во Тетово во зимскиот период. Дарко Спироски од Институтот за животна средина при Штуловиот универзитет, вели дека и без ...