TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Охридските пратеници бараат државата да ги субвенционира штетите од земјотресите

OhridNews - 17.07.2017

Охридските пратениците од ВМРО ДПМНЕ поднеле амандмани на ребалансот на државниот буџет за субвенционирање на штетите од земјотресите и субвенционирање на станоиздавачите кои поради честите потреси имале помал број на гости.

Арнаудов: Станоиздавачите и хотелиерите трпат загуби, потребни се субвенции

Макфакс - 17.07.2017

Охрид од секогаш претставувал главна туристичка дестинација во Република Македонија како на домашни така и на странски туристи и гости. Владата која беше предводена од ВМРО-ДПМНЕ направи огромни напори и создаде услови за привлекување на голем број ...

ВМРО-ДПМНЕ: Субвенционирање на штетите од земјотресите

Канал5 - 17.07.2017

80 % од резервациите во Охрид поради земјотресите се откажани, тврдат од ВМРО-ДПМНЕ од каде информираат дека пратениците од Охрид поднеле амандмани на ребалансот на буџетот со кои се предвидува субвенционирање на штетите од ...

ВМРО-ДПМНЕ: Владата да ги субвенционира штетите од земјотресите во Охрид

МКД - 17.07.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека Охрид од секогаш преставувал главна туристичка дестинација во Република Македонија како на домашни така и на странски туристи и гости и дека Владата која оваа партија ја предводеше направи огромни напори и создаде услови за ...

Арнаудов: Станоиздавачите и хотелиерите трпат загуби, потребни се субвенции

Точка - 17.07.2017

Охрид отсекогаш претставувал главна туристичка дестинација во Република Македонија како на домашни така и на странски туристи и гости. Владата која беше предводена од ВМРО-ДПМНЕ направи огромни напори и создаде услови за привлекување на голем број ...

Арнаудов: Поднесовме амандман на Ребалансот на Буџетот за штети од земјотресот во охридско

Нетпрес - 17.07.2017

Во просек субвенцијата, според Арнаудов, треба да изнесува 37.500 денари по кревет или севкупно околу 10 милиони евра, бројка која би требало да биде исплатена само за директни штети Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ од Охрид поднесаа амандмани на ...

ВМРО-ДПМНЕ бара субвенционирање на станоиздавачите во Охрид

Курир - 17.07.2017

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Љубен Арнаудов денеска изјави дека пратениците од оваа партија од Охрид поднеле амандмани на ребалансот на Буџетот со кои бараат субвенционирање на штетите од земјотресите и субвенционирање на станоиздавачите.

ВМРО-ДПМНЕ бара субвенционирање на станоиздавачите во Охрид

А1 On - 17.07.2017

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Љубен Арнаудов денеска изјави дека пратениците од оваа партија од Охрид поднеле амандмани на ребалансот на Буџетот со кои бараат субвенционирање на штетите од земјотресите и субвенционирање на станоиздавачите.

ВМРО-ДПМНЕ бара субвенционирање на станоиздавачите во Охрид

Телевизија Нова - 17.07.2017

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Љубен Арнаудов денеска изјави дека пратениците од оваа партија од Охрид поднеле амандмани на ребалансот на Буџетот со кои бараат субвенционирање на штетите од земјотресите и субвенционирање на станоиздавачите.

ВМРО-ДПМНЕ бара субвенционирање на станоиздавачите во Охрид

Нетпрес - 17.07.2017

Најголема штета од земјотресите имаат станоиздавачите кои повеќето имаат земено и кредити, пари со кои инвестирале во своите објекти и се надевале дека ќе можат да ги вратат преку добивката остварена во текот на сезоната, но и да заработат нешто ...

Пратеници на ВМРО-ДПМНЕ од Охрид поднесоа амандмани на ребалансот на буџетот за субвенционирање на штетите од ...

ТВМ - 17.07.2017

Додека градот е полн со странски туристи, домашните туристи заминуваат, поради зачестените земјотреси и паниката која со тоа се шири, исткануваат од ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Охрид. Нивните проценки велат дека бројот на домашни туристи е значително ...