TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Карфиол во сос од млеко

Мои рецепти - 21.01.2018

Одличен како прилог со месо, а за љубителите на карфиол како комплетен оброк. - Свежиот карфиол се мие и се сечка на помали цветови. - Во тенџере се става вода и сол да зоврие, а потоа се додава карфиолот, се намалува температурата и се вари околу ...

Посни сармички од блитва

Локално - 21.01.2018

Еве еден вкусен рецепт за посни сармички од блитва. Состојки: 10-12 средни листови блитва 200 г интегрален ориз 2 поголеми моркови 1 пашканат 1 помал целер 3 чешниња лук 1 кромид маслиново масло сол, бибер Приготвување: Додека го варите оризот, ...

Смрзнато овошје и зеленчук кои се добри за зимската исхрана

Идивиди - 20.01.2018

Некои овошја и зеленчуци губат голем дел од својата ефективност, мирис и вкус кога се замрзнати. Но, тоа не е случај со сите. Има и такви кои после нивното замрзнување стануваат значително повкусни и ги задржуваат витамините во нив.

Ако сакате да ослабнете, ова е вистинскиот рецепт за вас – Здрав сок кој ќе ви помогне да изгубите килограми

Gotvi.mk - 20.01.2018

Цвеклото е познато по тоа што е богато со железо, а токму недостигот на железо нè прави поуморни. Во комбинација со јаболко и морков, оваа напивка одлично делува на мозокот бидејќи ја подобрува концентрацијата и меморијата и го „брише“ заморот од ...

Oваа намирница ја продолжува младоста

Женски магазин - 20.01.2018

Многу луѓе не знаат дека цвеклото е одличен антиоксидант. Цвеклото не ги губи корисните својства при готвењето, па можете да го јадете сирово, варено или печено. Експертите се уверени дека редовното консумирање на цвеклото, може да го забави ...

Лек за многу болести во една шолја – козјото млеко е неприкосновен извор на здравје

Sky - 20.01.2018

Кога станува збор за млечните производи, прво место по најдобар извор за здравјето го зазема козјото млеко. До денес ја задржало репутацијата на несоборив лек за многу болести, а најмногу се применува за лечење бронхитис, алергија, зајакнување на ...

Карфиол во сос од млеко

Репортер - 21.01.2018

Одличен како прилог со месо, а за љубителите на карфиол како комплетен оброк. – Свежиот карфиол се мие и се сечка на помали цветови. – Во тенџере се става вода и сол да зоврие, а потоа се додава карфиолот, се намалува температурата и се вари околу ...