TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јубилеј крунисан со вредна монографија...

Н.Македонија - 21.04.2017

Јубилеј крунисан со вредна монографија Сојузот на здруженијата на пензионери на Македонија вчера ја промовира монографијата „Пензионерски активности за почит“, по повод 70 години од пензионерското организирање во земјата.

#Пензионер

Република - 21.04.2017

За денешниве девојки идеален маж е пензионер, не живее со мајка му, има редовни примања и секогаш има ...

Здружението на пензионери ги посетија децата со посебни потреби

Вечер - 19.04.2017

По повод Велигденските празници членовите на Здружението на пензионери на општините Штип и Карбинци ги посетија децата со посебни потреби од Здружението „Порака" Претседателот на Здружение Александар Захариев вели дека пензионерите заедно со децата ...

Штипските пензионери се подготвуваат за регионални спортски игри

Телевизија Нова - 19.04.2017

Штипските пензионери на 10 јуни ќе бидат домаќини на 400 пензионери од регионот во рамки на седмите по ред регионални спортски пензионерски игри. Пензионерите ќе се натпреваруваат во девет дисциплини: стрелање, тегнење јаже, фрлање на ѓуле, пикадо, ...