TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали има политичка позадина во предлогот за Љупчо Јовевски?

Нова ТВ - 10.11.2017

Предлогот на Владата Љупчо Јовевски да биде наследник на Марко Зврлевски за одредени кругови е контроверзен и несоодветен, за други- вистински избор. Адвокатот Ѕвонко Давидовиќ, кој и самиот беше кандидат за оваа функција и главниот и одговорен ...

Давидовиќ: Јовески мора тишината да ја замени со жестока борба со криминалот

МКД - 10.11.2017

Љубомир Јовески (63) е новиот државен јавен обвинител. Тој во иднина се соочува со многу сериозна задача, оти го зазема местото на жешкото столче од каде ќе треба, преку спроведување на законите да се бори со криминалот, но и да ја врати довербата ...

Зошто само двајца од 23 кандидати за јавен обвинител добија зелено светло од Советот?

Фокус - 09.11.2017

Пратениците наскоро ќе треба да одлучат дали на местото на досегашниот републички јавен обвинител Марко Зврлевски , ќе седне Љупчо Јовески, актуелен член на Советот на јавните обвинители. Владата неодамна донесе одлука Јовески да биде нивниот ...

Доста континуитет! Дајте интегритет!

Либертас - 09.11.2017

Еве го мојот предизвик до Новата Македонска Пост-Груевистичка Демократија: пратениците од власта во Македонското собрание да отворат темелна дебата за предложениот нов републички јавен обвинител и истиот – ДА НЕ ГО ИЗГЛАСААТ.

Тортевски: Јовески е партиско решение

Телма - 08.11.2017

Избор на човек за државен јавен обвинител од внатре од Обвинителството, од најлошата институција во системот, е како наместо Зоран Заев да требаше Владимир Пешевски да стане премиер за да спроведе реформи.

Владата го предложи Љубомир Јовевски за нов Јавен обвинител на местото на Зврлевски

AKO - 09.11.2017

Владата на Република Македонија, на денешната седница, донесе заклучок да му предложи на Собранието на Република Македонија за Јавен обвинител на Република Македонија да го именува Љубомир Јовески, член на Советот на јавните обвинители на Република ...

Кој е Љубомир Јовевски – кандидатот за нов јавен обвинител: Послушник, близок до владејачката гарнитура или ...

Локално - 08.11.2017

Послушник, близок до владејачката гарнитура или професионален гонител на криминалци? Кој е Љубомир Јовевски–кандидатот за нов јавен обвинител. Од владата го опишуваат како правник кој ги поминал сите скалила во системот, а велат го избрале, бидејќи ...

Зошто само двајца од 23 кандидати за јавен обвинител добија зелено светло од Советот?

Локално - 09.11.2017

Пратениците наскоро ќе треба да одлучат дали на местото на досегашниот републички јавен обвинител Марко Зврлевски, ќе седне Љупчо Јовески, актуелен член на Советот на јавните обвинители. Владата неодамна донесе одлука Јовески да биде нивниот ...

Доста континуитет! Дајте интегритет!

Локално - 09.11.2017

Еве го мојот предизвик до Новата Македонска Пост-Груевистичка Демократија: пратениците од власта во Македонското собрание да отворат темелна дебата за предложениот нов републички јавен обвинител и истиот – ДА НЕ ГО ИЗГЛАСААТ.

Тортевски: Јовески е партиско решение, исто како наместо Заев да требаше Пешевски да е реформски премиер

Либертас - 08.11.2017

Избор на човек за државен јавен обвинител од внатре од Обвинителството, од најлошата институција во системот, е како наместо Зоран Заев да требаше Владимир Пешевски да стане премиер за да спроведе реформи.