TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германија ги забрани паметните часовници за деца

IT.mk - 20.11.2017

Паметните часовници за деца, се уреди за шпионирање и децата не смеат да ги користат. Ова е одлуката на германскиот регулатор ( Bundesnetzagentur ) по разгледување на часовниците. Ова не е прв случаj комисијата да забрани некој уред, претходно ...

Германија ги забрани паметните часовници

Кумановски м. - 21.11.2017

loading... Германската телекомуникациска компанија „Bundesnetzagentur“ ги забрани паметните часовници за деца и ги замолува нивните родители да се решат од нив. Регулаторите ги класификувале паметните часовници како едни од уредите за слушање кои се ...

Германија ги забрани паметните часовници за деца

Факултети - 20.11.2017

Германија забрани продажба на паметни часовници за деца откако надзорното тело ги опиша како шпионски уреди. Надзорната агенција „БНетзА“ ги повика родителите да ги уништат паметните часовници на своите деца: „Лошо обезбедените паметни уреди ...

Германија ги забрани паметните часовници зашто биле уреди за шпионирање

Сакам да кажам - 20.11.2017

Германската регулаторна комисија ја забрани продажбата на паметните рачни часовници, опишувајќи ги како уреди за шпионирање. Од исти причини, претходно беше забранета и кукла поврзана со интернет, наречена „мојата пријателка Кајла“.

Забранета продажба на паметни часовници за деца во Германија

Студенти - 20.11.2017

Друштвото за заштита на потрошувачите во Норвешка неодамна спроведе тестирање на паметни часовници наменети за деца, а резултатите ги шокираа родителите кои на своите најмили им купиле паметни часовници за да ги следат и да комуницираат со нив.

Германија забрани паметни часовници за деца зошто родителите може да ги користат за шпионирање

Newsroom - 20.11.2017

Германија ја забрани продажбата на паметни часовници за деца откако надзорно тело ги опиша истите како уреди за шпионирање, објави „Би-би-си“. Имено, надзорната агенција BNetzA ги упати родителите да ги уништат паметните часовници на своите деца: ...

Германија ги забрани паметните часовници

Шеталиште - 21.11.2017

Германската телекомуникациска компанија „Bundesnetzagentur“ ги забрани паметните часовници за деца и ги замолува нивните родители да се решат од нив. Регулаторите ги класификувале паметните часовници како едни од уредите за слушање кои се забранети, ...

Германија забрани паметни часовници за деца бидејќи родителите ги користат за шпионирање

МКД - 20.11.2017

Германија забрани продажба на паметни часовници за деца откако надзорно тело ги опиша како шпионски уреди, пишува Би-би-си . Надзорната агенција Бунденетцагентур (BnetzA) ги упати родителите да ги уништат паметните часовници на своите деца: „Лошо ...

Германија забрани смарт часовници за да ги заштити децата

Телефони.мк - 20.11.2017

Во Германија ќе биде забрането да се продаваат смарт часовници на деца поради повеќе пропусти во софтверот кои дозволуваат податоците на малолетните корисници да се складираат без заштита со енкрипција.

Германија ги забрани паметните часовници

Вечер - 21.11.2017

Германската телекомуникациска компанија „Bundesnetzagentur" ги забрани паметните часовници за деца и ги замолува нивните родители да се решат од нив. Регулаторите ги класификувале паметните часовници како едни од уредите за слушање кои се забранети, ...