TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Југохром ќе почне со работа заседум месеци

24 Вести - 12.10.2017

Југохром од Јегуновце ќе биде рестартиран на крајот на мај, најдоцна на почетокот на јуни идната година, откако прво ќе ги изгради филтрите за отпрашување. Менаџментот на компанијата, Владата и синдикот на вработените, со Меморандум се обврзаа дека ...

Договор за рестартирање на „Југохром“

Нова ТВ - 12.10.2017

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото.

„Југохром“ стартува со работа во мај или јуни

Алсат-М - 12.10.2017

На хартија го решија проблемот, на терен работите ќе потраат барем уште седум месеци. Владата, раководството и синдикатот на „Југохром“ потпишаа меморандум за разбирање кој предвидува рестартирање на капацитетот и враќање на работниците откако ќе ...

Југохром ќе проработи во јуни

Телма - 12.10.2017

Комбинатот Југохром ќе биде пуштен во употреба на почетокот на јуни. Дотогаш се очекува да бидат поставени филтрите на печките 7 и 8 а работниците ќе се вратат на работа. Меморандумот за разбирање што го потпишаа владата, менаџментот и синдикатот на ...

Владата и Југохром се договорија, комбинатот ќе продолжи да работи со А интегрирана еко дозвола

МКД - 12.10.2017

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев во име на Владата на Република Македонија, управителот на Друштвото за производство, трговија и услуги Југохром Алзар, Васко Скендеровски и претседателот на синдикалната организација на Друштвото за ...

„Југохром“ ќе се рестартира до средината на идната година

+инфо - 12.10.2017

Целосната изградба на системот за отпрашување на „Југохром“, како што беше речено, ќе чини 12 милиони евра, а правата фаза 4,5 милиони евра. „Југохром“ од Јегуновце ќе почне да работи од средината на идната година кога се очекува да бидат завршени ...

„Југохром“ ќе почне со работа идната година

24 Вести - 12.10.2017

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше најавено на потпишувањето на меморандумот за разбирање меѓу Владата, „Југохром“ и ...

„Југохром“ останува под клуч, прво филтри, па потоа ќе се вклучат печките

ТВ21 - 12.10.2017

На два дена пред локалните избори Владата и „Југохром“ потпишаа договор дека на оџаците на тетовската фабрика конечно ќе бидат вградени филтри. Прашањето на „Југохром“ ги засега сите во полошкиот регион, граѓаните, вработените во фабриката, ...

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата

Алфа - 12.10.2017

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. „Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни ...

Владата и Југохром потпишаа меморандум - Вклучување на печките по инсталирање на филтрите

Сител - 12.10.2017

Југохром повторно ќе почне со работа до пролет идната година. Тогаш и сите 800 тини вработени ќе се вратат на работа. Владата и менаџментот на комибинатот потпишаа меморандум. Документ со кој се потврдува рестартирањето на фабриката откако ќе бидат ...

Потпишан меморандум за разбирање за реактивирање на „Југохром“

МРТ - 12.10.2017

Ако се одвива се со некаква нормална динамика, тоа значи дека крајот на мај, почетокот на јуни „Југохром“ ќе биде подготвен за вклучување на печките 7 и 8, вели Васко Скендеровски, претставник на „Југохром“.

„Југохром“ ќе се рестартира до средината на идната година

Канал5 - 12.10.2017

Оџаците на Југохром се очекува да зачадат на пролет, со заложба дека некогашниот тетовски загадувач ќе ги исполни еколошките услови. Претставниците на 800 вработени, кои речиси една година се без работа, го поздравија денешното потпишување на ...

Тетовци стравуваат од повторно високо аерозагдување на градот

Алфа - 12.10.2017

Тетовци како жители на еден од најзагадените градови во Европа, се плашат од повторно високо аерозагдување во градот. Тетовци како жители на еден од најзагадените градови во Европа, се плашат од повторно високо аерозагдување во градот.

„Југохром“ ќе почне со работа идната година

Телевизија Нова - 12.10.2017

Еден од најголемите загадувачи во Тетовско, фабриката „Југохром“ од Јегуновце повторно ќе почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година. Претходно, ќе бидат поставени филтри за отпрашување на печките 7 и 8 информираат од ...

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата (ВИДЕО)

Стандард - 12.10.2017

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Комбинатот ќе почне да работи кога ќе бидат исполнети сите услови за да не биде загадувач ...

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

Телевизија Нова - 12.10.2017

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото.

Комбинатот Јухохром започнува со работа од јуни

Поглед - 12.10.2017

Комбинатот Југохром започнува со работа од почетокот на јуни, а дотогаш се очекува да бидат поставени филтрите на пречките 7 и 8. Денес беше потпишан меморандум за разбирање од страна на Владата на Република Македонија, менаџментот и синдикатот на ...

За седум месеци Југохром стартува со работа

Таратур - 12.10.2017

Југохром од Јегуновце ќе биде рестартиран на крајот на мај, најдоцна на почетокот на јуни идната година, откако прво ќе ги изгради филтрите за отпрашување. Менаџментот на компанијата, Владата и синдикот на вработените, со Меморандум се обврзаа дека ...

Меморандум за разбирање и рестартирање на „Југохром“

Таратур - 12.10.2017

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото.

„Југохром“ ќе почне со работа следната година

Нетпрес - 12.10.2017

Владата, раководството и синдикатот на „Југохром“ потпишаа меморандум за разбирање кој предвидува рестартирање на капацитетот и враќање на работниците откако ќе бидат поставени филтрите. Директорот на комбинатот, Васко Скендеровски најави дека ...

Владата и „Југохром“ се договорија за рестартирање на комбинатот

Макфакс - 12.10.2017

Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економски прашања, во име на Владата, управителот на „Југохром Алзар“, Васко Скендеровски, и претседателот на синдикалната организација на „Југохром Алзар“, Бајрам Алити, денес го потпишаа меморандумот за разбирање ...

Југохром нема да се рестартира, потпишале само меморандум за соработка

Курир - 13.10.2017

На три дена пред локалните избори Владата и „Југохром“ потпишаа договор дека на оџаците на тетовската фабрика конечно ќе бидат вградени филтри. Прашањето на „Југохром“ ги засега сите во полошкиот регион, граѓаните, вработените во фабриката, ...

„Југохром“ стартува во мај или јуни со филтри за отпрашување

Нова ТВ - 12.10.2017

Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, Васко Скендеровски, претставник на ...

Владата и Југохром се договорија, филтри па дозвола за работа

Фактор - 12.10.2017

Владата на Република Македонија и комбинатот Југохром потпишаа меморандум со кој се предвидува фабриката да добие дозвола за работа кога ќе го заврши процесот на поставување филтри со што треба да се спречи загадувањето на воздухот.

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

Канал5 - 12.10.2017

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото.

Југохром ќе почне со работа следното лето

Порта 3 - 13.10.2017

Југохром од Јегуновце ќе биде рестартиран на крајот на мај, најдоцна на почетокот на јуни идната година, откако прво ќе ги изгради филтрите за отпрашување. Менаџментот на компанијата, Владата и синдикот на вработените, со Меморандум се обврзаа дека ...

„Југохром“ ќе почне со работа следната година

Точка - 12.10.2017

Владата, раководството и синдикатот на „Југохром“ потпишаа меморандум за разбирање кој предвидува рестартирање на капацитетот и враќање на работниците откако ќе бидат поставени филтрите. Директорот на комбинатот, Васко Скендеровски најави дека ...

Владата и Југохром потпишаа меморандум за разбирање

Денар - 12.10.2017

Вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев во име на Владата на Република Македонија, управителот на Друштвото за производство, трговија и услуги Југохром Алзар, Васко Скендеровски и претседателот на синдикалната организација на Друштвото ...

Југохром нема да се рестартира, потпишан е само меморандум за соработка

Нетпрес - 13.10.2017

Еден од најголемите загадувачи во тетовско, фабриката „Југохром“ од Јегуновце нема да се рестартира, потпишан е само меморандум за соработка, пишува „ Курир “. Најавите на Владата предводена од Зоран Заев, дека комбинатот Југохром, повторно ќе почне ...

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата

Телма - 12.10.2017

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување на Меморандумот за разбирање меѓу Владата, ...

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

А1 On - 12.10.2017

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото.

Владата и „Југохром“ се договорија за рестартирање на комбинатот

Sky - 12.10.2017

Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економски прашања, во име на Владата, управителот на „Југохром Алзар“, Васко Скендеровски, и претседателот на синдикалната организација на „Југохром Алзар“, Бајрам Алити, денес го потпишаа меморандумот за разбирање ...

Југохром нема да се рестартира, потпишале само меморандум за соработка

Република - 13.10.2017

Еден од најголемите загадувачи во тетовско, фабриката „Југохром“ од Јегуновце нема да се рестартира, потпишан е само меморандум за соработка. Најавите на Владата предводена од Зоран Заев, дека комбинатот Југохром, повторно ќе почне со работа, според ...

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата

Канал5 - 12.10.2017

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување на Меморандумот за разбирање меѓу Владата, ...

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

Сител - 12.10.2017

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото.

Меморандум за разбирање: По завршување на правните процедури „Југохром“ ќе отпочне со работа

Академик - 12.10.2017

„Со овој Меморандум секоја од страните се обврзува дека ќе ги заврши сопствените задачи во најкраток можен рок. На инвеститорот му е дадена сигурност дека ако ги направи планираните инвестиции, Владата ќе ги заврши сите правни процедури за да се ...

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина

Вечер - 12.10.2017

"Југохром" од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување на Меморандумот за разбирање меѓу Владата, ...

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром"

Вечер - 12.10.2017

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром". Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото.

Прво филтри на оџаците, па потоа „Југохром“ ќе го стартува производството

Build - 12.10.2017

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, управителот на „Југохром“ од Јегуновце Васко Скендеровски и претседателот на синдикатот на „Југохром“ Бајрам Алити денеска го потпишаа меморандумот за изнаоѓање решение за натамошната работа на ...

Владата и „Југохром“ се договорија за рестартирање на комбинатот

Кајгана - 12.10.2017

Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економски прашања, во име на Владата, управителот на „Југохром Алзар“, Васко Скендеровски, и претседателот на синдикалната организација на „Југохром Алзар“, Бајрам Алити, денес го потпишаа меморандумот за разбирање ...

ВИДЕО: „Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата

А1 On - 12.10.2017

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување на Меморандумот за разбирање меѓу Владата, ...

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром”

Слободен Печат - 12.10.2017

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото.

Владата и „Југохром“ се договорија за рестартирање на комбинатот

Скопје24 - 12.10.2017

Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економски прашања, во име на Владата, управителот на „Југохром Алзар“, Васко Скендеровски, и претседателот на синдикалната организација на „Југохром Алзар“, Бајрам Алити, денес го потпишаа меморандумот за разбирање ...

„Југохром” ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата

Слободен Печат - 12.10.2017

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување на Меморандумот за разбирање меѓу Владата, ...

Договор за рестартирање на „Југохром“ која беше затворена поради неизградба на филтер станица

Фокус - 12.10.2017

Денеска во Владата ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Како што соопштија од владината прес-служба, целта е придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото.

Потпишан Меморандумот: „Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина

Newsroom - 12.10.2017

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување на Меморандумот за разбирање меѓу Владата, ...

Договор за рестартирање на „Југохром“

+инфо - 12.10.2017

Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото. Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“ чија цел е да се ...

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандумот

Телевизија Нова - 12.10.2017

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување на Меморандумот за разбирање меѓу Владата, ...

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

24 Вести - 12.10.2017

Во владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на комбинатот.

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина

еМагазин - 12.10.2017

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Комбинатот ќе почне да работи кога ќе бидат исполнети сите услови за да не биде загадувач ...